Esteu aquí

L’Ajuntament crea un servei de mediació de conflictes

Es posa en marxa un sistema per solucionar conflictes entre persones o entre col·lectius de forma pacífica i dialogada tot potenciant la convivència.

dimecres, 27 gener, 2010 - 10:45

Apostar pel diàleg com a mètode per resoldre conflictes. Així es presenta el nou Servei de Mediació Ciutadana i Comunitària, un servei públic i gratuït d’atenció a la ciutadania que té com a objectiu crear espais per poder tractar aquestes situacions en entorns personals o comunitaris de manera pacífica, imparcial i confidencial.

El servei el gestiona el departament d’Igualtat i Ciutadania (tel. 933790050 ext. 4284) i es pot sol·licitar a través de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), o a mediacio@elprat.cat. El servei utilitza unes dependències situades als antics jutjats de l’av. de l’Onze de Setembre.

La mediació s’ofereix al veïnat del Prat a títol particular, però també poden sol·licitar-la entitats, col·lectius o els departaments de l’Ajuntament. El principal requisit perquè es posi en marxa és que les parts en conflicte acceptin voluntàriament aquesta via per resoldre’l.

Imparcialitat
L’equip del Servei ja treballa des de mitjan desembre amb els departaments de l’Ajuntament, les entitats i moviments cívics i ciutadans. Les persones que en formen part estan especialitzades en gestionar conflictes, treballen de manera imparcial i vetllen per l’equilibri entre els parts. Les sessions tenen lloc en un espai neutral i es basen en la voluntarietat i el respecte mutu.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...