Esteu aquí

L’Ajuntament congelarà els impostos a la ciutadania i bonificarà posar habitatges en lloguer assequible l’any 2020

Les ordenances fiscals de l’any vinent mantenen congelats els impostos per a la ciutadania, el petit comerç i les Pime i apliquen una pujada a l’aeroport, el port i les grans empreses.

Ple municipal (foto d'arxiu)

dimecres, 2 octubre, 2019 - 19:00

El ple municipal del Prat de Llobregat ha aprovat provisionalment avui, dimecres 2 d’octubre, les ordenances fiscals i preus públics de 2020, amb els vots a favor de El Prat En Comú i el PSC, l’abstenció d'ERC i Podem i el vot en contra de C's.  Les ordenances fiscals de l’any vinent contemplen un increment de la pressió fiscal molt puntual i selectiu a càrrec dels que mostren una major capacitat econòmica –aeroport, port i grans empreses-, alhora que mantenen congelats els impostos municipals que han de pagar la ciutadania, el petit comerç i les Pime. 

Concretament, s’incrementarà un 10% de la quota de l’IBI en el cas del port i l’aeroport i d’una minoria (el 0,0021%) dels propietaris d’aparcaments, magatzems, comerços, hotels i oficines amb més valor. Aquesta pujada afectarà per exemple 8 comerços (d’un total de 3.053), 7 magatzems (d’un total de 7.865), i 18 oficines (d’un total de 169). D’altra banda, s’aplicarà un increment del 5% sobre l’IAE que paguen les empreses que facturen més d’un milió d’euros a l’any.

Mitjançant aquest increment d’impostos a una minoria, es disposarà de més recursos econòmics, que permetran seguir impulsant polítiques en favor d’una ciutat més justa i equitativa.

Alta inversió, baixa pressió fiscal

El Prat de Llobregat és una de les ciutats de Catalunya amb una major inversió anual per habitant i, alhora, una de les urbs del seu entorn on la càrrega fiscal per a la major part de la ciutadania és més baixa. De fet, en l’entorn comarcal i metropolità, és una de les ciutats amb els tipus d’IBI més reduïts.

Impuls del lloguer assequible

Les ordenances fiscals de 2020 també volen contribuir a impulsar el dret a l’habitatge. Per això, es crea una nova bonificació per mobilitzar habitatges de lloguer assequible. Qui posi un pis a disposició de la borsa de lloguer social de Prat Espais, haurà de pagar només un 5% d’IBI i un 5% d’impostos si hi fa obres.

Altres bonificacions

També es mantindran altres bonificacions, com la tarifació social de les escoles bressol (perquè les famílies amb més dificutalts econòmiques paguin un preu més baix), els ajuts per pagar  la meitat del rebut de l’IBI a les llars amb pocs recursos, l’exempció de taxes i alguns impostos a aquelles persones que iniciïn una activitat empresarial. Tampoc no hauran de pagar la taxa de residus els comerços que no superin els 300 metres quadrats.

Infografia Ordenances Fiscals 2020

Infografia Ordenances Fiscals 2020 (pdf - 114122 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Vermuteria Pota Blava

dilluns, 11 octubre, 2021 - 13:30

A l'octubre torna el Pota Blava amb el QuintoTapa!

El Prat arrenca temporada gastronòmica, amb el pollastre Pota Blava com a...
Visita Uralde 1

dimecres, 6 octubre, 2021 - 15:15

Mijoler reclama que es descarti definitivament l’ampliació de l’aeroport després que el president d’Aena expressés ahir la voluntat de reprendre-la

Durant la visita del diputat del Congrés Juan López de Uralde a la Ricarda, l...