Esteu aquí

L'aire del Prat millora gràcies a la finalització de les grans obres

Passat l’any 2007, punt àlgid de les obres del Pla Delta, la qualitat de l’aire ha tornat a uns nivells semblants als de fa 10 anys

divendres, 18 juny, 2010 - 13:03

L’aire del nostre municipi és un dels més controlats i des de fa més temps de tot Catalunya. D'una banda, la nostra ciutat és la que té més cabines de control per nombre d'habitants (concretament tres, sense comptar les que hi ha a l'aeroport i al port) i, d'una altra, perquè la cabina de control situada al pàrking de la Casa de la Vila, al costat de l'església, és una de les més antigues de tota la xarxa de la Generalitat.

Les dades estadístiques dels darrers deu anys mostren que, dels onze elements mesurats, només dos han superat els nivells establerts anualment per la legislació europea: les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) i el diòxid de nitrogen (NO2).

Legislació més restrictiva
El motiu d’aquestes superacions és doble: d’una banda, la davallada dels llindars admissibles en el marc del Pla europeu per a la millora de la qualitat atmosfèrica, i d’una altra, l'impacte de les grans obres que s'han desenvolupat en els darrers anys: unes lligades a les infraestructures (aeroport, AVE i soterrament de les línies fèrries, ampliació del port, etc.) i unes altres a la millora de la mobilitat ciutadana (estacions de metro i pàrkings subterranis).

Les gràfiques (document a peu de pàgina) mostren com s'han anant reduint els llindars i com la qualitat de l’aire, passada la punta del 2007 (moment àlgid de les obres del Pla Delta), està millorant i presenta una situació semblant o millor que la de fa 10 anys.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...