Esteu aquí

Laila Chaabi, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2022

Chaabi s’encarrega de l’hort de Cal Pastera i és mentora i tutora pedagògica dels Serveis Agrícoles de l’Hort Pedagògic de Can Comas al Prat, al Parc Agrari del Baix Llobregat

dilluns, 21 novembre, 2022 - 09:45

Laila Chaabi ha estat la guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2022 després de la deliberació del jurat, que es va reunir el passat 17 de novembre. Aquest premi es lliura en el marc de la Fira Avícola i reconeix les persones i entitats catalanes que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents de sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica. Porta el nom de Josep Oliva en memòria del pagès del Prat que va lluitar per recordar les tradicions agrícoles locals.

Chaabi s’encarrega de l’hort de Cal Pastera, ubicat a Sant Boi de Llobregat, on produeix horticultura ecològica. A més, és mentora i tutora pedagògica en els Serveis Agrícoles en Hort Pedagògic Can Comas del Parc Agrari del Baix Llobregat, al Prat. El jurat ha destacat aquesta tasca educadora que Chaabi porta a terme, tot indicant que està transmetent una manera d’entendre la pagesia que aposta per retornar el valor per una alimentació sana, proporcionar horta de qualitat i promoure el consum responsable.

El jurat també ha posat en valor el gènere i la joventut de Chaabi i ha assenyalat que és un agent actiu en la visibilització de la dona al món de la pagesia. Representants del govern municipal de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, del Parc Agrari del Baix Llobregat, del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, de Planificació Acadèmica i Mobilitat, de l’Àrea Territorial de la Unió de Pagesos de Catalunya i de l’Institut de les Salines del Prat de Llobregat han conformat el jurat d’aquesta edició.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 novembre, 2023 - 11:15

La Fira Avícola arriba a la 50 edició amb sorpreses carregades d'història

La Granja de la Ricarda acull de nou aquesta festa ciutadana d'homenatge al...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 12:00

La 21a Mostra d’Entitats arriba amb força

Es durà a terme els propers 1, 2 i 3 de desembre, en el marc de la 50a edició...

divendres, 24 novembre, 2023 - 08:30

La Doctora Gemma Tribó, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2023

El guardó, que enguany s’entrega a títol pòstum, es lliura en el marc de la...