Esteu aquí

L'aigua de les piscines, sota control

Molts usuaris de les piscines dels complexos esportius municipals (CEM) es poden preguntar quin control se'n fa, de la qualitat de l'aigua. Aquí trobaran algunes respostes.

diumenge, 1 maig, 2005 - 13:15

L'aigua de les piscines municipals dels CEM Sagnier i Estruch de la nostra ciutat se sotmet a controls periòdics, fisicoquímics i biològics, per tal de garantir-ne la qualitat, i que estigui desinfectada i, a l'hora, sigui desinfectant. El clor, un clàssic, continua sent el millor element per aconseguir aquest objectiu. El brom, un element químic que semblava que podria arribar a substituir el clor i que, a més, és inodor, finalment no s'ha demostrat tan efectiu.

A les piscines municipals del Prat, cada dia es prenen un mínim de dues mostres d'aigua, una abans d'obrir al públic i una altra en el moment de màxima afluència, per controlar-ne els nivells de clor i el pH. A banda, cada vas de piscina disposa d'un sistema automàtic que fa una lectura contínua dels paràmetres de l'aigua. Si detecta que hi falta clor, hi injecta el necessari. Si l'aigua de l'aixeta porta entre 0,1 i 0,5 parts per milió de clor, la de les piscines en porta entre 0,5 i 2.

Anàlisi en laboratori
A més, un cop per setmana es prenen mostres d'aigua quan les piscines són plenes de banyistes i s'analitza en laboratori la seva composició fisicoquímica i microbiològica. Si en aquestes anàlisis s'hi detecten bacteris, es fa una cloració de xoc fora d'hores de bany, per tal d'eliminar-los i restablir la qualitat de l'aigua. Aquests controls són molt exhaustius, ja que en la majoria de piscines públiques aquestes analítiques es fan, en el millor dels casos, un cop al mes, i no un cop a la setmana com es fa als CEM del Prat.

També es fan anàlisis microbiològiques mensuals a les superfícies dels CEM (vestidors, passadissos, saunes...), per tal de detectar-hi la possible presència de bacteris i fongs i, si cal, actuar-hi en contra.

L'aigua de les piscines es filtra permanentment, les 24 hores del dia, se'n renova una part diàriament i es manté a una temperatura estable d'entre 28 i 30º.

L'apunt
Des del 14 de març, l'Ajuntament està aplicant als CEM dos plans exhaustius, un de manteniment i un altre d'ús, que permeten planificar tant la utilització dels espais com la millora en les tasques de manteniment.

 

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...