Esteu aquí

L'aigua de la depuradora es reutilitzarà

Set grups empresarials competeixen per la construcció del sistema terciari que permeti la reutilització de l'aigua de la planta del Prat

dilluns, 26 gener, 2004 - 12:04

Bona part de l'aigua que la depuradora del Baix Llobregat, situada al Prat, envia ara mar endins, es reutilitzarà en un futur. L'empresa pública DepurBaix ha tret a concurs la construcció del sistema que permetrà aprofitar les aigües depurades, que es destinaran a reg agrícola, a subministrar aigua dolça a una barrera de pous que evitaran la salinització de l'aqüífer, al manteniment de les zones humides del delta i a incrementar el cabdal del riu en el seu darrer tram.

Cada any, uns 50 hectòmetres cúbics d'aigua sortiran de la depuradora per ser reutilitzats. Durant els mesos secs, tota l'aigua depurada es reutilitzarà, mentre que els mesos humits o durant fortes avingudes, l'aigua sobrant s'enviarà mar endins a través de l'emisari submarí, que d'aquesta manera funcionarà de manera discontínua i no permanent com passa ara.

El pressupost base de la licitació d'aquesta obra ascendeix a 22,5 milions d'euros. El 85% de l'obra serà finançada pels fons de cohesió europeus que rep el Ministeri de Medi Ambient, i el 15% restant l'aportarà l'Agència Catalana de l'Aigua, de la Generalitat. El projecte podria entrar en servei l'any 2006.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...