Esteu aquí

L'Agenda 21 del Prat ja té un pla d'acció

El Consell Municipal de Medi Ambient ha aprovat en assemblea plenària el pla d'acció de l'Agenda 21 Local, un instrument de treball que proposa una bateria d'accions que portin al Prat pel camí de la sostenibilitat.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

El document de l'Agenda 21 Local s'articula al voltant de deu àmbits d'actuació: aire; ordenació del territori i desenvolupament urbanístic; habitatge i espai públic; aigua; residus; energia; diversitat biològica; educació ambiental i acció cívica; participació ciutadana i consolidació del Consell Municipal de Medi Ambient; i cooperació amb altres ciutats (informació ampliada en el quadre adjunt).
Aquestes línies estratègiques es despleguen en 197 accions que reflecteixen els punts de vista dels diferents grups d'interès i dels col·lectius ciutadans després de conèixer la realitat ambiental de la ciutat del Prat, diagnosticada en l'auditoria ambiental presentada el maig de 1998. Durant dos anys i mig, el Consell Municipal de Medi Ambient ha treballat i discutit la proposta de pla d'acció que va sorgir de l'auditoria ambiental. Aquest treball s'ha fet a través de set comissions sectorials: agricultura; associacions de veïns; entitats ciutadanes; mares i pares; gran indústria i serveis; petita i mitjana empresa; i comerç i professionals liberals. En aquest procés han participat 120 persones i s'han fet 115 reunions.
El document de l'Agenda 21, que s'ha editat en forma de quadern de treball i que podeu consultar íntegrament a la pàgina web municipal www.aj-elprat.es, és el punt d'arrencada d'una nova fase, igualment participativa, consistent en un pla de seguiment sobre l'evolució del municipi cap a la sostenibilitat i que permetrà revisar els continguts del pla d'acció.
El 30 de maig, el conegut socioecòleg Ramon Folch, que ja va dirigir l'auditoria ambiental del Prat, presentarà el pla d'acció de l'Agenda 21 a tota la ciutadania, en un acte al teatre Modern que començarà a les set de la tarda.

Una mica d'història
La ciutat del Prat de Llobregat es va adherir a la Carta d'Alborg de pobles i ciutats europees cap a la sostenibilitat per acord del Ple Municipal celebrat el mes de març de 1996. Aquell mateix any El Prat es va acollir al programa d'auditories ambientals finançades per la Diputació de Barcelona, institució que va desenvolupar els treballs tècnics al llarg dels anys 1997 i 1998.
L'auditoria ambiental es va presentar a la ciutat el mes de maig de 1998 i va ser el punt de partida de les discussions del Consell Municipal de Medi Ambient, constituït l'any 1999, i que ha estat l'òrgan que, des de aleshores i amb la participació dels agents socials i econòmics, s'ha encarregat d'elaborar l'Agenda 21 Local.

Dia Mundial del Medi Ambient
El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient. Els actes de celebració es van iniciar el 22 de maig amb la inauguració de la Mostra de Treballs Escolars de Medi Ambient, a les Cases d'en Puig. El 2 de juny, la platja acollirà un taller de construcció d'estels i una exhibició a càrrec Barcelona Estels Club. Entre el 3 i el 7 de juny es duran a terme activitats i espectacles programats per al públic escolar de primària i secundària. El mateix dia 5, a les 19.30 hores, el biòleg Pau Esteban oferirà a les Cases d'en Puig una xerrada sobre la platja del Prat i el seu valor, tant natural com d'espai de lleure. El 13 de juny s'inaugurarà l'exposició El bosc dels sentits, que s'inspira en el proverbi indi que diu que "els arbres són les columnes del cel, el dia que desapareguin, el firmament caurà". Es tracta d'una instal·lació feta amb material de rebuig i ens convida a reflexionar i a explorar, a través del tacte, l'olfacte, la vista i l'oïda, l'entorn d'un bosc imaginari ple de vida.


IRMA FABRÓ

Compartir

Noticies relacionades

Arbres tempestes

dijous, 23 setembre, 2021 - 14:15

L’Ajuntament realitza més de vint intervencions als arbres malmesos per la darrera tempesta.

El departament de Manteniment i Serveis Urbans de la ciutat ha dut a terme...
Parc Barceloneta

dijous, 23 setembre, 2021 - 13:45

Comencen les obres d’urbanització del Parc Central del barri de la Barceloneta

Les feines consistiran en la creació d’un espai verd de més de 20.000 metres...