Esteu aquí

L'aeroport canvia el rol de les pistes per reduir el soroll

TEMES: Urbà

Els avions s'enlairaran per la tercera pista i aterraran per la principal.

dimecres, 25 octubre, 2006 - 10:46

A partir de dijous, 26 d'octubre, l'aeroport del Prat aplicarà el previst canvi de rol de les pistes per tal de reduir l'impacte acústic sobre les zones habitades i respondre així a les peticions de, sobre tot, Gavà i Castelldefels. El canvi, però, també beneficiarà de manera important al Prat.

Amb el canvi de rol s'invertirà la forma actual com, fins ara, operava l'aeroport. Així, a partir del dia 26, la tercera pista, la més propera al mar i, per tant, la més allunyada del nucli urbà del Prat, es farà servir per als enlairaments, l'operació més sorollosa. Hi haurà una excepció: els avions que necessitin una pista més llarga per enlairar-se ho faran per la principal, però es tracta d'un percentatge pràcticament inapreciable.

Els enlairaments per la tercera pista es faran en direcció sud, amb un gir immediat de 60º cap al mar, per evitar sobrevolar Gavà i Castelldefels.

Per la seva banda, la pista principal, la més propera a la ciutat, acollirà els aterratges, l'operació menys sorollosa. Els avions procediran de la Zona Franca.

En el 10% dels casos, el sentit dels avions serà diferent, tot i que seguiran aterrant per la principal i enlairant-se per la tercera. És a dir, en una de cada deu operacions, i degut a les condicions meteorològiques, els avions aterraran per la principal procedents del sud, i s'enlairaran per la tercera en direcció Zona Franca.

En horari nocturn, els avions s'enlairaran per la tercera pista en direcció Zona Franca i aterraran per la transversal procedents del mar, una operació sense afectació acústica. Aquesta possibilitat, però, no es posarà en servei fins al proper mes de febrer.

L'ens públic Aena (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea) haurà invertit uns 17 milions d'euros per fer possibles tots aquests canvis de rol de les pistes de l'aeroport.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 abril, 2020 - 09:45

Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus

L'Ajuntament fa una crida als propietaris a actuar amb responsabilitat social...

dimecres, 1 abril, 2020 - 09:00

El metro i el bus seran gratuïts del 2 al 9 d'abril

Des de l'1 d'abril, les línies PR2 i PR3 deixen de funcionar i la PR1 n...

dilluns, 30 març, 2020 - 15:00

L’Ajuntament reforça la neteja a la via pública amb desinfectant en zones d’especial risc

En concret, el servei actua al voltant de supermercats, CAP, farmàcies,...