Esteu aquí

L'accés a l'aigua, un dret humà

divendres, 22 març, 2019 - 13:30

Avui 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua. L’accés a l’aigua potable i a un sanejament adequat és un factor fonamental per al desenvolupament humà i ,des del juliol de 2010, està reconegut com a un dret humà per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Segons dades de 2015 de Nacions Unides, 783 milions de persones no tenen assegurat l’accés a l’aigua potable i 2.400 milions de persones no tenen garantit un sanejament adequat.

La tasca de l'Ajuntament del Prat 

El Dret a l’Aigua i el Sanejament és un dels eixos estratègics del Pla Director de Cooperació, Justícia, Global, Pau i Drets Humans 2018-2023 de l'Ajuntament del Prat. El consistori pratenc fa esforços per assolir la garantia d’aquest accés arreu del món, mitjançant la cooperació internacional, amb una llarga trajectòria, des de fa més de vint anys en projectes que facilitin aquest accés, com per exemple el que es desenvolupa a Cuba.

Es per això que Dia Mundial de l’Aigua esdevé una data important en la reivindicació d’aquest dret universal, que hauríem de tenir totes i cada una de les persones del planeta.

Campanya Som Aigua

En aquest context, des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, en col·laboració amb l’ONG Enginyeria Sense Fronteres, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments que formen part del Grup Aigua, s’està impulsant la campanya Som Aigua.

El Prat Solidari

A les properes Jornades del Prat Solidari i en concret  el dia 1 de juny a la tarda, a la Festa del Prat Solidari, podrem gaudir de l’espectacle “Matito i la Gota d’Aigua”  i de l’exposició “Aigua, Allà i Aqui”  a la plaça de Catalunya de la nostra ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...