Esteu aquí

La Xarxa d'Orientació del Prat enceta el curs tractant diferents projectes per a joves i adults

dilluns, 15 novembre, 2021 - 11:45

La Xarxa d'Orientació del Prat, constituïda l'any 2010 i impulsada per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament i el Servei Educatiu del Departament d'Educació, té com a principal objectiu el d'afavorir la continuïtat dels estudis entre els joves un cop acabada l'ESO, reduir l'abandonament prematur dels estudis postobligatoris i  promoure el retorn al sistema educatiu de joves i adults que no van finalitzar els seus estudis.

Són membres els referents dels centres que imparteixen ESO al municipi (psicopedagogs/es de centres en la seva gran majoria), la inspecció, membres del servei educatiu, referents d'instituts d'FP (coordinadors d'FP i tutors/es dels Programes de formació i inserció), del CFA Terra Baixa, de la UEC i l’AIS, de les regidories municipals de joventut, acció social i promoció econòmica i d'entitats que treballen en projectes municipals com SAÓ-Prat.

El passat 4 de novembre va tenir lloc la primera reunió de curs. Els punts centrals que es van tractar van ser els següents:

-Nou programa de Formació Professionalitzadora - Noves Oportunitats a l’Institut les Salines. S’adreça a joves de 16 a 21 anys, preferentment sense cap titulació i sense saber encara quin camí professional seguir. L’objectiu és el d’ajudar-los en la construcció del seu projecte professional d’una manera diferent, amb un itinerari que, en cas de ser necessari, pot durar fins a dos anys.

Es preveu un acompanyament intensiu i proper al llarg de tot l’itinerari, fins i tot en els primers mesos d’inserció laboral o de retorn al sistema educatiu.  L’equip de professionals estarà integrat per un/a professional tècnic/a, un/a educador/a social i un/a orientador/a professional). Continua obert el procés de selecció de joves.

-Presentació del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) que té  com a objectiu l’acompanyament integral a les famílies, per millorar-ne el benestar personal, familiar i social. Està enfocat des d’una perspectiva preventiva: detecta i reforça les capacitats i fortaleses de les famílies, per afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals.

-Presentació de la nova referent del programa de Noves Oportunitats Educatives (NOE). La seva figura (a cavall entre les regidores de Joventut i Educació) ajudarà a augmentar el potencial de les xarxes de treball ja existents per lluitar contra l’abandonament escolar prematur de joves entre 16 i 24 anys.

- Presentació,  a càrrec de tècniques de joventut, de les dades de campanyes específiques al llarg de l’any des del Servei d’Informació Juvenil per donar suport als tràmits de preinscripció i matrícula de diferents ensenyaments (134 consultes) i a la sol·licitud de beques d’estudi (369 consultes). A més, es van compartir les dues noves Assessories Joves del Lloro (La Lore: LGBTI+i diversitats; i Espai Lila).

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...
Visita consellera Educació a Pepa Colomer

divendres, 1 desembre, 2023 - 12:15

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i la consellera d'Educació, Anna Simó, visiten l'ampliació de l'Institut Escola Pepa Colomer

Generalitat i Ajuntament han invertit 2,18 milions d'euros en unes obres de...

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...