Esteu aquí

La Xarxa d'Orientació del Prat enceta el curs tractant diferents projectes per a joves i adults

dilluns, 15 novembre, 2021 - 11:45

La Xarxa d'Orientació del Prat, constituïda l'any 2010 i impulsada per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament i el Servei Educatiu del Departament d'Educació, té com a principal objectiu el d'afavorir la continuïtat dels estudis entre els joves un cop acabada l'ESO, reduir l'abandonament prematur dels estudis postobligatoris i  promoure el retorn al sistema educatiu de joves i adults que no van finalitzar els seus estudis.

Són membres els referents dels centres que imparteixen ESO al municipi (psicopedagogs/es de centres en la seva gran majoria), la inspecció, membres del servei educatiu, referents d'instituts d'FP (coordinadors d'FP i tutors/es dels Programes de formació i inserció), del CFA Terra Baixa, de la UEC i l’AIS, de les regidories municipals de joventut, acció social i promoció econòmica i d'entitats que treballen en projectes municipals com SAÓ-Prat.

El passat 4 de novembre va tenir lloc la primera reunió de curs. Els punts centrals que es van tractar van ser els següents:

-Nou programa de Formació Professionalitzadora - Noves Oportunitats a l’Institut les Salines. S’adreça a joves de 16 a 21 anys, preferentment sense cap titulació i sense saber encara quin camí professional seguir. L’objectiu és el d’ajudar-los en la construcció del seu projecte professional d’una manera diferent, amb un itinerari que, en cas de ser necessari, pot durar fins a dos anys.

Es preveu un acompanyament intensiu i proper al llarg de tot l’itinerari, fins i tot en els primers mesos d’inserció laboral o de retorn al sistema educatiu.  L’equip de professionals estarà integrat per un/a professional tècnic/a, un/a educador/a social i un/a orientador/a professional). Continua obert el procés de selecció de joves.

-Presentació del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) que té  com a objectiu l’acompanyament integral a les famílies, per millorar-ne el benestar personal, familiar i social. Està enfocat des d’una perspectiva preventiva: detecta i reforça les capacitats i fortaleses de les famílies, per afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals.

-Presentació de la nova referent del programa de Noves Oportunitats Educatives (NOE). La seva figura (a cavall entre les regidores de Joventut i Educació) ajudarà a augmentar el potencial de les xarxes de treball ja existents per lluitar contra l’abandonament escolar prematur de joves entre 16 i 24 anys.

- Presentació,  a càrrec de tècniques de joventut, de les dades de campanyes específiques al llarg de l’any des del Servei d’Informació Juvenil per donar suport als tràmits de preinscripció i matrícula de diferents ensenyaments (134 consultes) i a la sol·licitud de beques d’estudi (369 consultes). A més, es van compartir les dues noves Assessories Joves del Lloro (La Lore: LGBTI+i diversitats; i Espai Lila).

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 4 octubre, 2022 - 11:15

La lliçó inaugural dona la benvinguda al curs 2022-2023

El passat dijous 29 de setembre, l’auditori del Cèntric Espai Cultural va acollir la lliçó inaugural del curs 2022–2023. Un acte que té per objectiu ...

dijous, 29 setembre, 2022 - 12:15

El LECXIT busca persones voluntàries

A moltes escoles de primària del Prat hi ha nens i nenes que llegeixen una hora a la setmana acompanyades de persones joves o adultes, que els acompanyen en l’aventura de llegir. Aquestes ...

dimarts, 27 setembre, 2022 - 13:00

Aquest dijous, nova edició de la lliçó inaugural pel curs escolar 2022-2023

La Begoña Román serà l'encarregada de la ponència