Esteu aquí

La veu de les dones.

TEMES: Persones,Dones

El passat 31 de març, el Consell Comarcal i la Federació de Dones per la Igualtat de la comarca van presentar el document "Recull del 1er. Congrés de les Dones del Baix Llobregat".

diumenge, 1 juny, 2003 - 02:00

Aquest document recull les aportacions i esmenes que les diferents dones participants van fer durant la celebració d'aquest congrés, celebrat l'any passat i en el qual van participar 780 persones. En ell es van tractar aspectes com el tractament de les dones als mitjans de comunicació; la formació, ocupació i serveis; la participació; i la violència de gènere.

Una de les parts més importants del document, a part de les reflexions entorn a les desigualtats de gènere existents a la nostra societat, són les propostes de resolució assumides pel plenari del congrés i que, en la mesura del possible, s'han d'impulsar i promoure. Són propostes com les següents: instar la Generalitat i les administracions locals a desenvolupar polítiques d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones, a implicar-se més en la lluita contra la violència de gènere (per exemple, creant circuits d'atenció a les dones maltractades). Promoure un observatori de les dones als mitjans de comunicació, en els quals, a més, cal incorporar el llenguatge no sexista. Potenciar la representació de dones en els diferents consells municipals de la comarca, etcètera.

El document de síntesi es pot trobar a la web municipal www.aj-elprat.es.

Biografies en femení

Els ajuntaments i les biblioteques municipals de Gavà i el Prat han editat una guia bibliogràfica de biografies sobre dones i de dones, un centenar de llibres que es poden trobar en les citades biblioteques. Cal recordar que l'any passat ja es va editar una d'aquestes guies, en aquella ocasió de llibres sobre la violència de gènere.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...