Esteu aquí

La Telegrafia serà rehabilitada.

L'Ajuntament del Prat i Aena han acordat que l'organisme aeroportuari es faci càrrec de les obres de restauració de l'edifici modernista, una de les joies arquitectòniques del Prat.

dijous, 1 maig, 2003 - 02:00

La rehabilitació de la Central Telegràfica Sense Fils del Prat de Llobregat, coneguda popularment com la Telegrafia, es farà sobre un projecte de l'arquitecte Lluís Domènech, especialitzat en la recuperació d'elements patrimonials i nét del conegut arquitecte modernista català Lluís Domènech i Montaner.

L'edifici de la Telegrafia quedarà dins del perímetre de l'aeroport un cop se n'hagi fet l'ampliació, però això no impedirà que, de manera regulada i concertada, pugui ser visitat. Aena preveu que la Telegrafia aculli alguns serveis aeroportuaris compatibles amb la conservació de l'edifici.

Un bé patrimonial

La Telegrafia va ser declarada "bé cultural d'interès local" per l'Ajuntament el 26 de juny de 1996, i es va fer la corresponent inscripció al Catàleg del patrimoni cultural català. L'edifici va ser construït l'any 1911 per l'empresa del pratenc Josep Monés i Jané, a qui es deuen bona part dels edificis més singulars de la ciutat, com per exemple la granja de la Ricarda.

La Telegrafia va ser obra del prestigiós arquitecte i polític Josep Puig i Cadafalch, una de les figures cabdals del modernisme català. Aquesta és l'única central de telegrafia sense fils de la xarxa creada per la companyia de l'inventor de la ràdio, l'italià Guglielmo Marconi, que es conserva a l'Estat espanyol. És, per tant, una peça única en la història de la ciència i la tècnica al nostre país. Aquest sistema telegràfic marcà una fita cabdal en les comunicacions mundials i obrí pas a d'altres invents basats en l'aplicació de les ones electromagnètiques.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 18 juliol, 2019 - 14:00

Clou el programa Accelera el Creixement de suport a empreses amb alt potencial

Hi ha participat l'empresa pratenca Sinater, que es dedica als serveis...

dilluns, 15 juliol, 2019 - 14:15

L'Ajuntament impulsa un projecte pilot d'estalvi energètic del teixit industrial del Prat

Les empreses situades al municipi que compleixin les condicions  podran...