Esteu aquí

La taula "Prat", seleccionada en uns premis

La taula, dissenyada per l'arquitecta municipal Mercè Llopis i produïda en sèrie per l'empresa Escofet 1896 SA, es va concebre inicialment per satisfer la petició d'un grup de veïns del barri de la Granja del Prat.

dimarts, 7 juny, 2005 - 10:45

Els Premis Delta ADI-FAD de Disseny Industrial són un prestigiós guardó biennal que busca el reconeixement públic dels professionals del sector des de 1961. Enguany s'han seleccionat una quarantena de productes, d'entre més de 200 presentats per empreses i dissenyadors.

El jurat de la 31a edició dels premis ha distingit amb la certificació de Selecció la taula "Prat". Aquesta taula va ser dissenyada per Mercè Llopis arran de la petició d'un grup de veïns del barri pratenc de la Granja, que van demanar a l'Ajuntament la instal·lació de mobiliari urbà fet a mida que els permetés jugar als escacs i fer altres activitats de sobretaula a l'aire lliure.

Accessible a persones amb discapacitat
El fet que entre els veïns n'hi hagués un amb cadira de rodes, va fer que el disseny de la taula tingués en compte l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. Així, una persona en cadira de rodes s'hi pot "asseure" perfectament i compartir taula amb la resta de gent. Al Prat hi ha instal·lades mitja dotzena d'aquestes taules (al barri de la Granja i a l'inici del camí del Sorral).

L'Ajuntament del Prat va encarregar la construcció d'unes quantes taules a l'empresa especialista Escofet 1896 SA, els responsables de la qual van decidir adquirir-ne l'exclusivitat i fabricar-la en sèrie, de manera que ara hi ha taules "Prat" a diferents ciutats i països europeus.

La taula, fabricada en formigó armat polit de diferents colors, és un conjunt de taula i tamborets versàtils, integrables en qualsevol espai públic, dissenyats per poder fer a l'exterior activitats lligades habitualment a espais interiors, com llegir o menjar. Tant la taula com els tamborets es poden organitzar com a elements modulars, amb  possibilitats d'agrupament il·limitades.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...