Esteu aquí

La Taula de Nova Ciutadania torna al format presencial

dimarts, 23 novembre, 2021 - 14:15

La passada setmana la Taula de Nova Ciutadania es va reunir per primera vegada de manera presencial després de la pandèmia de la Covid-19.

La Taula per una nova ciutadania és el consell de participació que tracta els temes relacionats amb l’acollida de persones migrades i la interculturalitat. Està integrada per tots els grups polítics amb representació municipal, així com les associacions de persones migrades, les entitats socials, sindicats i també representació de centres educatius i del Consorci per la normalització Lingüística.

Aquesta darrera trobada va servir per informar sobre els recents canvis en la legislació d’estrangeria i dels procediments de protecció internacional.

Recentment, el govern central ha aprovat una modificació al Reglament de la llei d’estrangeria que facilita l’accés dels menors ex tutelats a autoritzacions de residència i treball quan arriben a la majoria d’edat.

Les entitats presents a la Taula van considerar aquest canvi com molt positiu després de la petició que va fer l’Ajuntament del Prat, conjuntament amb altres ajuntaments, mitjançant una carta al govern central demandant un canvi legal per facilitar la integració laboral i social d’aquest col·lectiu.

També es van tractar les diverses accions que s’estan fent a nivell de ciutat per facilitar l’aprenentatge del català als joves nouvinguts així com les properes activitats entre les quals destaca la celebració de l’any nou xinès al mes de gener de 2022.

Compartir

Noticies relacionades

Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...