Esteu aquí

La salut per les ones

Cada dijous, després de l'informatiu de les 10 del matí, el magazín Planeta Prat d'El Prat Ràdio (91.6 FM) emet l'espai Cuídate, dedicat a la promoció de la salut.

dijous, 1 abril, 2004 - 16:30

Aquest programa radiofònic, que compta amb la col·laboració del Departament de Sanitat de l'Ajuntament, fa més d'un any que és en antena i cada dijous convida algun dels professionals de la salut que treballen al Prat, tant els que ho fan als tres centres d'atenció primària (CAP) de la ciutat, sense els quals el programa seria impossible, com els que treballen en altres àmbits sanitaris.

Així, per Cuídate passen metges i metgesses (tant especialistes com de capçalera), infermeres i infermeres, farmacèutics i farmacèutiques, etc. Les seves intervencions a El Prat Ràdio, conduïdes per la presentadora de Planeta Prat, Noelia Tomás, s'encaminen sobretot a la prevenció, és a dir, quins hàbits saludables hem d'adoptar per evitar la malaltia. Però també s'hi tracten altres aspectes, com ara la millora de la qualitat de vida de les persones que ja són malaltes, com per exemple els diabètics o els hipertensos, entre altres.

Han estat molts els temes tractats a Cuídate des de la primera emissió, al gener del 2003: l'ús correcte dels medicaments, la salut de les persones d'edat avançada, l'educació sexual, els mètodes anticonceptius, les plantes medicinals, la protecció solar a l'estiu, etc. El programa és obert als oients, que poden trucar al telèfon 93 478 43 41 per fer preguntes sobre el tema analitzat, o fins i tot per proposar nous temes.

I, per anar fent boca, anunciem que el proper Cuídate del dia 25 de març tractarà sobre el desenvolupament infantil a través del joc, amb la intervenció d'una psicopedagoga i una fisioterapeuta del Servei d'Atenció Precoç del Prat. Pel que fa al mes d'abril, un dels temes previstos és la influència que pot tenir en els fills la separació dels pares.

Compartir

Noticies relacionades

Repartiment àpats a domicili durant situació de confinament

diumenge, 7 juny, 2020 - 10:30

L’Ajuntament ha destinat prop de 145.000 euros a targetes moneder per a la compra d’aliments des de l’inici de la pandèmia sanitària

A més de distribuir targetes de prepagament per a la compra d’aliments...
Imatge d'arxiu dona parlant per telèfon

dissabte, 6 juny, 2020 - 10:30

Els serveis municipals d’Acció social detecten que més de 200 persones grans de la ciutat necessiten algun tipus d'ajut per la crisi de la Covid19

En total, s'ha contactat amb més de 2.900 llars on hi viuen persones grans...

dijous, 4 juny, 2020 - 08:30

La menstruació, desmuntant mites

Al SISA, les nenes, adolescents i joves, i també les famílies, poden...