dimecres, 14 maig, 2025 - 13:45
Durant els mesos de març i abril més de 3.500 persones han participat en les diverses activitats de les Festes de la Carxofa i s’han servit al voltant de 1.200 kg de carxofa als àpats a l’aire lliure. La Casa Gomis, que l’any vinent esdevindrà un centre cultural gestionat pel MNAC, va ser l’espai triat per acollir la presentació de l’agenda festiva d’enguany. Aquest cicle, aplega sota el seu paraigua diverses activitats al voltant d’aquest producte de l’horta pratenca que cada cop desperta més interès arreu del territori català.
Menús degustació a restaurants de 13 municipis amb les XVI Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat.
Del 20 de març al 21 d’abril, el Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari van ser els protagonistes a vint-i-sis restaurants del Prat i de 13 municipis del nostre entorn. Amb aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament del Prat amb la producció de l’AGT i el patrocini d’Estrella Damm, es donava el tret de sortida a les Festes de la Carxofa. El xef Xavier Pellicer, padrí de les Jornades d’enguany, és un reconegut xef amb un vast coneixement sobre cuina ecològica, agricultura biodinàmica i la seva cuina està reconeguda actualment amb dos sols Repsol. Les jornades s'emmarcaven en les activitats de Catalunya - Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
La Carxofada de Prat i l’Escarxofa&Jazz es consoliden amb tots els tiquets esgotats i una gran afluència de públic
El 6 d’abril, el parc del Fondo d’en Peixo es va omplir de ciutadania amb ganes de tastar autèntiques carxofes a la brasa de la Cooperativa Agrícola del Prat. Al voltant d’un miler de persones van participar en aquest acte popular de caràcter familiar que també oferia tallers i un mercat de productes de proximitat.
Una setmana més tard, el 13 d’abril, unes 2.000 persones es van aplegar a prop de l’escenari de l’Escarxofa&Jazz per gaudir de les propostes musicals que enguany pivotaven al voltant d’estils com el funk, el jazz-punk, l’R&B o soul. Després del dinar popular amb l’arròs de Les escarxofes del Prat, es van anar succeint les actuacions de Gilipollaz, Lola Stouthamer, Oniria Sister, The Excitements i Desgavells Selectors, que van omplir la plaça de Joan Garcia-Nieto de música i ball.
Èxit de convocatòria en la primera edició de la Carxofesta
La Carxofesta, celebrada els passats 26 i 27 d’abril, posava el punt final i a les Festes de la Carxofa. Tot i la inestabilitat meteorològica, aquesta activitat va aplegar una gran afluència de públic en la primera la seva edició, posicionant-se com un esdeveniment amb gran potencial dins del calendari local. Impulsada pel Gremi de Restauradors del Prat i la Cooperativa Agrícola del Prat, amb el suport de l’Ajuntament del municipi, aquesta nova iniciativa ha estat el colofó de l’edició d’enguany de les Festes de la Carxofa.
Amb una proposta que combinava gastronomia, cultura, oci i territori, la Carxofesta va ser un gran reclam per al públic tot i la inestabilitat del temps. En l’emblemàtic escenari de la Granja de la Ricarda, diversos establiments adherits al Gremi de Restauradors del Prat van oferir plats i tapes creatives amb la Carxofa Prat com a protagonista. La programació també va incloure música en directe, xerrades, tallers i activitats originals com una animada cursa de cambrers i cambreres i un concurs de cuina. Un dels altres moments destacats va ser el lliurament dels primers Emblemes Daurats del Gremi de Restauradors, un reconeixement a la implicació i contribució a la pagesia local.
La Carxofesta neix amb la voluntat de posar en valor els petits agricultors del Prat i promoure la Carxofa Prat com a referent de qualitat. Alhora, busca fomentar el consum de productes de proximitat, impulsar l’economia circular, motivar aliances entre el sector primari i la restauració, i difondre la cultura agrícola, de gran importància al territori.
divendres, 20 juny, 2025 - 15:15
divendres, 20 juny, 2025 - 13:00
divendres, 20 juny, 2025 - 12:30