Esteu aquí

La policia, més a prop del comerciant

La Policia Local del Prat du a terme un programa d'apropament als comerciants de la ciutat consistent en una presa de contacte individual per potenciar el coneixement mutu entre els comerciants i els agents.

dissabte, 1 gener, 2005 - 11:42

Des de fa algun temps, la Policia Local està potenciant el concepte de policia comunitària, aquella que basa la seva feina en la proximitat. Els agents assignats als diferents barris de la ciutat fan tasques d'apropament a la ciutadania, especialment als comerciants, de manera que pugin conèixer de primera mà els seus problemes i inquietuds i puguin oferir, com a servidors públics, un tracte més individual i personalitzat.

Amb aquest programa, els comerciants coneixen personalment els agents que efectuen el servei en el seu barri, de manera que tinguin un referent clar al qual adreçar-se en cas de necessitat, ja sigui per denunciar qualsevol fet o simplement per fer-li alguna consulta. Es pretén que aquests "agents de barri" siguin sempre els mateixos, de manera que entre ells i el veïnat es creï un clima de confiança i complicitat.

D'altra banda, i per millorar la seguretat dels comerciants, des del mes d'octubre passat la Policia Local els ofereix la possibilitat d'omplir, en el mateix comerç, un formulari amb la finalitat de crear un protocol de contacte. Així es pretén que, si es produeix alguna emergència en el comerç fora d'apertura, es pugui comunicar de manera ràpida i efectiva amb la policia.

Operació Nadal

Com ja s'efectua des de fa uns anys, la Policia Local del Prat desplegarà durant les festes nadalenques (fins passat Reis) un dispositiu especial, conegut com a Operació Nadal, consistent en un reforç de la presència policial en els principals eixos comercials de la ciutat.

Campanya contra l'incivisme

Entre finals de novembre i principis de desembre, la Policia Local va dur a terme una campanya especial per perseguir els actes incívics. Entre les accions més denunciades figuren les multes a propietaris de gossos que no els portaven lligats, i les denuncies a immobiliàries que pengen anuncis publicitaris en les façanes dels edificis.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...