Esteu aquí

La Policia Local reforça la coordinació amb altres cossos per reduir els robatoris en vehicles i habitatges

L’alcalde Lluís Mijoler ha reiterat a la Junta Local de Seguretat la demanda de reforçar el cos de Mossos d’Esquadra a la ciutat

La Junta Local de Seguretat, reunida al Centre Cívic Palmira Domènech.

dimarts, 3 març, 2020 - 15:00

El Centre Cívic Palmira Domènech ha acollit avui, dimarts 3 de març, la Junta Local de Seguretat. En aquest espai de coordinació dels cossos que treballen per garantir la seguretat a la ciutat, s’ha subratllat la necessitat d’intensificar la col·laboració de la policia local amb els Mossos per reduir els robatoris en vehicles i habitatges de la ciutat. 

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha reiterat la necessitat que es reforci la presència del cos de Mossos d’Esquadra al municipi. A més, ha demanat que els Mossos d’Esquadra assumeixin les tasques de regulació del trànsit a la Terminal 2 de l’aeroport, de tal manera que la Policia Local del Prat  pugui alliberar els agents que actualment fan aquesta tasca i pugui desplegar-los a d’altres llocs de la ciutat.

Disminueixen un 13% els accidents i un 19% els atropellaments

Durant la junta, la Policia Local també ha aprofitat per fer balanç de la seva actuació durant el 2019. En aquest sentit, els responsables de la policia local han destacat els bons indicadors pel que fa seguretat viària. L’accidentalitat ha caigut d’un 13% al Prat entre 2018 i 2019 i aquesta disminució ha arribat al 19% en el cas dels atropellaments. El 2019 no s’ha produït cap accident mortal de trànsit al Prat de Llobregat i la gran majoria de persones ferides (173 de 175) ho han estat amb caràcter lleu. 

A més, cal destacar l’evolució de l’ús l’app de seguretat ciutadana de l’Ajuntament durant el 2019. El seu ús per part de la ciutadania s’ha incrementat exponencialment durant el 2019 i s’han gestionat per aquesta via fins a 637 consultes i incidències, un 64% més que el 2018. A més, s’ha posat en marxa una nova eina per protegir dones en risc de patir violència masclista.

També cal destacar que que la gran majoria de les persones detingudes per part de la Policia Local, un 60%, són de nacionalitat espanyola. En el cas dels agressors per violència de gènere, aquest percentatge augmenta fins al 65%.

D’altra banda, s’ha valorat positivament el temps mitjà d’arribada de la policia local al lloc dels fets, des que rep l’avís corresponent. Durant el 2019, ha estat de 8 minuts. 

Pel que fa als reptes de futur, s’ha posat de manifest que els robatoris a l’interior de vehicles són el principal repte de seguretat al Prat en l’actualitat i la junta s’ha marcat l’objectiu de reduir-los aquest 2020. En aquest sentit, s’intensificarà la coordinació de la policia local amb els Mossos, una col·laboració que ja ha permès fer algunes detencions i evitar alguns fets delictius. De la mateixa manera, la junta ha servit per intensificar la col·laboració en la lluita contra els robatoris en l’interior d’habitatges, amb l’objectiu de reduir aquests fets delictius durant el 2020. 

Nou agents s’estan formant per incorporar-se a la Policia Local del Prat 

La Junta Local de Seguretat també ha servit per posar de relleu alguns canvis que està implementant la Policia Local. D’una banda, s’ha anunciat la la futura incorporació de nou agents a la policia local, dels quals tres seran dones, i que estan fent la seva formació a l’escola de policia en aquests moments. També s’ha destacat la recent entrada en funcionament de la nova Unitat de Suport Operatiu, que ha permès doblar el nombre d’agents de policia local desplegats a la ciutat el cap de setmana. Finalment, la Policia Local ha explicat que s’ha dotat de noves motocicletes elèctriques, cosa que suposa un pas endavant per electrificar tota la flota del cos.

Compartir

Noticies relacionades

Acte descoberta llamborda Lluís Serra i Giribert

divendres, 16 setembre, 2022 - 10:00

El Prat ret homenatge a l’alcalde de la ciutat afusellat pel franquisme, Lluís Serra i Giribert, amb una ‘Stolperstein’

L’Associació Memòria de Mallorca, que ha encapçalat la iniciativa de crear...
Els i les portaveus d'ERC, Jordi Ibern; el Prat en Comu, Alba Bou; el PSC, Juan Pedro Pérez; i Podemos, Carmelo Declara; acompanyen aquest vespre a l'acte amb motiu de la Diada a l'alcalde, Lluís Mijoler (al centre).

divendres, 9 setembre, 2022 - 14:15

El Prat torna a commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb un acte a la plaça Mestre Estalella que recupera la normalitat

L'Alcalde, Lluís Mijoler, destaca en el seu discurs que "construint el Prat...
Unitat canina policia local

dimarts, 16 agost, 2022 - 10:00

Gossos ensinistrats reforçaran alguns dispositius de seguretat de la policia local del Prat

La policia local va anar acompanyada de gossos per primera vegada el passat...