Esteu aquí

La Policia Local reforça el control dels fraus amb targetes per a persones amb mobilitat reduïda

Degut a què ha detectat un augment dels usos indeguts

targetes aparcament discapacitat

dimarts, 18 octubre, 2016 - 09:15

La Policia Local del Prat ha detectat un augment dels usos indeguts o fraudulents de les targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, i per això ha incrementat la vigilància i control d'aquest fenomen.

A banda dels usos indeguts més habituals, com fer servir la targeta sense ser-ne titular, se n'han detectat altres com fotocòpies en color de targetes originals, targetes de persones mortes i fins i tot falsificacions dels documents que permeten obtenir-les. 

Aquestes targetes serveixen per facilitar la circulació, l'autonomia i la integració social i professional de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, ja que permeten als titulars aturar el vehicle el temps imprescindible, en qualsevol lloc de la via pública, sempre que no impedeixi la circulació d'altres vehicles o de vianants. També disposen d'espais d'aparcament reservats al costat d'equipaments o centres de serveis.

En funció del tipus d'ús indegut o fraudulent d'aquestes targetes, les sancions poden suposar multes de 301 a 6.000 €, la retirada de la targeta entre 12 i 24 mesos, o una denúncia judicial per falsificació de document públic. També pot suposar la retirada del vehicle amb la grua.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre
Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici...
Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...