Esteu aquí

La Policia Local reforça el control dels fraus amb targetes per a persones amb mobilitat reduïda

Degut a què ha detectat un augment dels usos indeguts

targetes aparcament discapacitat

dimarts, 18 octubre, 2016 - 09:15

La Policia Local del Prat ha detectat un augment dels usos indeguts o fraudulents de les targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, i per això ha incrementat la vigilància i control d'aquest fenomen.

A banda dels usos indeguts més habituals, com fer servir la targeta sense ser-ne titular, se n'han detectat altres com fotocòpies en color de targetes originals, targetes de persones mortes i fins i tot falsificacions dels documents que permeten obtenir-les. 

Aquestes targetes serveixen per facilitar la circulació, l'autonomia i la integració social i professional de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, ja que permeten als titulars aturar el vehicle el temps imprescindible, en qualsevol lloc de la via pública, sempre que no impedeixi la circulació d'altres vehicles o de vianants. També disposen d'espais d'aparcament reservats al costat d'equipaments o centres de serveis.

En funció del tipus d'ús indegut o fraudulent d'aquestes targetes, les sancions poden suposar multes de 301 a 6.000 €, la retirada de la targeta entre 12 i 24 mesos, o una denúncia judicial per falsificació de document públic. També pot suposar la retirada del vehicle amb la grua.
 

Compartir

Noticies relacionades

Ple novembre 2023

dijous, 30 novembre, 2023 - 21:00

La gestió pública de l’aigua permet al Prat mantenir la pujada de la tarifa a gairebé la meitat que la dels municipis amb gestió privada

El Ple de novembre aprova una actualització de preus per sota de l’IPC...

dijous, 23 novembre, 2023 - 10:00

La VI jornada de Logística posa la mobilitat sostenible en el centre del debat

L’acte, celebrat al Centre de Promoció Econòmica, aplega una seixantena d...