Esteu aquí

La Policia Local controla la seguretat passiva als vehicles

TEMES: Urbà

Fa una campanya especial durant aquesta setmana

dimecres, 17 setembre, 2014 - 09:10

Una de les eines més eficaces per reduir les conseqüències lesives dels accidents de trànsit són els mecanismes de seguretat passiva dels vehicles (cinturó de seguretat, tant per part del conductor com per parts dels passatgers; l'ús correcte de les cadiretes d'infants i el casc pels conductors i passatgers de les motos i ciclomotors).

Amb la intenció de corregir els comportaments que poden minvar la seguretat de les persones que no utilitzen aquests sistemes, la Policia Local fa una companya específica de control durant aquesta setmana.

Cinturó de seguretat
Les persones que viatgen dins d’un vehicle es desplacen a la mateixa velocitat que aquest. En una frenada, el vehicle s’atura però les persones es continuen desplaçant. Una col·lisió a 50 km/h és com caure d’un segon pis. En el nucli urbà, la utilització del cinturó disminueix considerablement la possibilitat de resultar ferit.

Cadiretes infantils
Quan aneu amb cotxe, no porteu mai el nadó als braços ja que s’ha demostrat que, en cas d’accident, sortirà projectat endavant.

Trieu el sistema de seguretat en funció del pes i l’alçada del vostre fill/a, mai per la seva edat. Assegureu-vos que el sistema està homologat i porta el distintiu o etiqueta corresponent.

Tingueu cura de la correcta instal·lació del sistema de protecció i vigileu que la subjecció de l’arnés a l'infant sigui la correcta.

Si el cotxe disposa de coixí de seguretat per a l’acompanyant i la cadira va d’esquena a la marxa, cal posar sempre l'infant al seient posterior.

Si disposeu d’espai suficient en el cotxe, és recomanable instal·lar la cadira en la part central dels seients del darrere per evitar els efectes d’un impacte lateral o frontolateral.

Adapteu el sistema de retenció infantil al creixement progressiu del vostre fill/a.

Si porteu més d’un infant al vehicle, no us oblideu de protegir-los a tots d’acord amb els sistemes més òptims i segurs per a cadascun d’ells.

Porteu el sistema de seguretat sempre ben subjecte i instal·lat al cotxe, independentment de si viatgeu amb o sense infants.

No permeteu que el nen o la nena viatgi dret entre els seients, ni que toqui els botons o les manetes de les finestres o de les portes que, a més, han d’anar ben tancades i assegurades.

Prediqueu amb l’exemple, poseu-vos el cinturó de seguretat i no infringiu les normes de trànsit per no perdre l’autoritat moral davant del nen o la nena.

Casc
El casc és un element de seguretat passiva que protegeix el cap de les persones que viatgen en moto. Usar-lo evita la mort o lesions greus en cas d’accident.

Les persones que viatgen en moto tenen l’obligació d’usar-lo, tant en vies urbanes com en vies interurbanes.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 agost, 2019 - 09:15

Els dies 7, 8, 11 i 12 es farà tractament fitosanitari d'arbrat urbà

Les operacions es duran a terme en horari nocturn i l'objectiu és eliminar...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

L'Ajuntament instal·la dues taules per jugar a escacs al carrer

Properament col·locarà tres taules de ping-pong

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

Nova tongada d'asfaltatge de carrers durant l'estiu

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament asfaltarà diversos trams de carrers a la ciutat, que durant els treballs quedaran tallats al trànsit: · Del dim...