Esteu aquí

La Policia Local admet denúncies "in situ" des del 8 de maig

De moment, aquest servei s'oferirà als comerciants, que no hauran de traslladar-se a la prefectura a formular la denúncia.

divendres, 5 maig, 2006 - 14:15

Per donar un pas més en la qualitat del servei de l'anomenada "policia de proximitat", la Policia Local del Prat posa dilluns en marxa un sistema de recepció de denúncies a peu de carrer, "in situ".

En una primera fase, aquest servei s'oferirà als comerciants, que si pateixen un furt o petits danys no s'hauran de traslladar a la prefectura de la Policia Local per formalitzar la denúncia. N'hi haurà prou amb trucar al 092 per informar dels fets i un agent passarà pel lloc, omplirà la denúncia i en lliurarà una còpia a la persona hagi sol·licitat el servei.

Així, es pretén donar un servei més eficient i evitar la "segona victimització", que es produeix quan, per exemple, el comerciant ha de tancar el seu establiment o anar a una altra hora a efectuar la denúncia pels fets que ha patit.

Policia de proximitat
La proximitat de la policia a la ciutadania és una de les estratègies més eficaces per fomentar un nou tipus de relació, basada en el respecte mutu, el civisme i el suport. La seva base és el reconeixement que els problemes que afecten la comunitat poden abordar-se amb èxit si les institucions policials operen de forma conjunta amb la comunitat on presten el seu servei. Això comporta la integració de l'activitat policial, i de la  mateixa institució, en l'estructura social.

La proximitat és clau en l'estratègia de servei, i per això, dins de l'organització de la Policia Local s'estableix un servei que consta d'un equip descentralitzat territorialment als barris i que cobreix de manera estable els horaris amb més activitat social. Aquest equip compta amb el suport, les 24 hores del dia, de les patrulles convencionals.

Aquesta "cultura de la proximitat", orientada cap a la prevenció i la resolució de problemes, s'imprimeix a tot el col·lectiu de la Policia Local pratenca, amb els objectius de millorar les condicions de vida dels entorns concrets i els factors de qualitat que hi contribueixen, i evitar la degradació física dels barris i de la convivència ciutadana. Tot això, per prevenir el delicte i ajudar a transformar les causes dels problemes.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...