Esteu aquí

La platja militar del Prat rep el distintiu Platges Verges

TEMES: Urbà

Reconeix la qualitat ambiental i està atorgat per Ecologistes en Acció amb el suport de la Diputació de Barcelona

divendres, 15 juliol, 2011 - 18:30

El distintiu Platges Verges reconeix que la platja militar del Prat compta amb diversos sectors que mantenen un estat natural inalterable, que tenen un mínim d’intervencions i que gaudeixen d’un entorn i d’una qualitat d’aigua excel·lents.

Per tal de poder lluir les banderes identificatives, cal que les platges compleixin una sèrie de requisits, com ara estar protegides per algun tipus de figura oficial i no permetre l’accés de vehicles.  Ecologistes en Acció vol, amb aquesta distinció, conscienciar les administracions públiques en la necessitat de preservar les platges i valora els esforços dels municipis per mantenir-les. dins del possible, en el seu estat original.

La platja militar del Prat es caracteritza per ser una platja amb únic accès a peu, cosa que la fa poc concurreguda i cada cop amb menys afluència de gent a mida que et desplaces cap a la zona sud. Presenta un gran espai de reraduna amb espècies característiques com fonoll marí (Crithmum maritimum), el lliri de mar (Pancratium maritimum), molt panical marí (Eryngium maritimum) i la creuadeta marina (Crucianella maritima). Aquesta zona es troba totalment conservada degut a les limitacions físiques que es poden trobar en forma de cordes.

A la província de Barcelona l'han rebut, a més de la del Prat, la platja de Cal Francès i la Platja del Remolar (Viladecans) i la Platja Llarga (Vilanova i la Geltrú).

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 18 juliol, 2019 - 13:45

La ciutadania visita els nous aparcaments de Verge de Montserrat

Centenars de persones aprofiten les jornades de portes obertes per conèixer...

dijous, 18 juliol, 2019 - 08:45

Es renova el paviment a 14 zones de jocs infantils per fer-lo més tou i higiènic

L'Ajuntament del Prat ha renovat el paviment de 14 zones de jocs infantils de la ciutat. Els treballs han ...

dimecres, 17 juliol, 2019 - 15:45

Bancs provisionals a les parades de bus de Verge de Montserrat

Els ha posat l'Ajuntament, en espera que l'AMB hi instal·li les marquesines...