Esteu aquí

La pl. de l'Església serà més accessible i tindrà més ombra

Les obres, proposades pels pressupostos participatius, han començat aquesta setmana i duraran 4 mesos

Imatge virtual de l'aspecte que tindrà la plaça després de la reforma.

dilluns, 21 setembre, 2020 - 08:45

Dilluns 21 de setembre han començat les obres de remodelació de la pl. de l’Església, situada davant de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau. La reforma respon a una de les propostes aprovades en el marc dels darrers pressupostos participatius.

La reforma té dos objectius principals: fer la plaça més accessible i incrementar la zona ombrejada a partir de la plantació de més arbres. Les obres tenen una durada prevista de 4 mesos i un pressupost de gairebé 367.000 €.

Important lloc de pas

La plaça de l’Església és un lloc de pas important per a moltes persones que s’adrecen a l’estació de Rodalies. Per això, una de les millores se centrarà en l’accessibilitat i facilitat de pas. Una rampa amb poc pendent (6 %) facilitarà l’arribada a la part central de la plaça, que està elevada 65 centímetres sobre la rasant del carrer del Doctor Solé i Torrens.

L’actual paviment de pedra natural, bastant irregular, se substituirà per formigó de color terrós, amb diferents textures que delimitaran els diferents espais, ja siguin de pas o de trobada.

Diversos indrets de la plaça, però especialment la gran plataforma central, guanyaran ombra gràcies a la plantació de nous arbres. Aquesta actuació va en la línia estratègia d’adaptació de la ciutat al canvi climàtic mitjançant la dotació de més espais ombrejats per a la població.

Així mateix, s’hi instal·laran més bancs i es renovarà l’enllumenat, actualment molt envellit, per un altre més eficient energèticament.

Compartir

Noticies relacionades

Energia del Prat

divendres, 3 febrer, 2023 - 13:45

Ajuntament, entitats, empreses i ciutadania constitueixen formalment Energia del Prat

La comunitat energètica de la ciutat, amb vocació de ser la més gran de l...

divendres, 3 febrer, 2023 - 08:00

Resiliència i organització, per vèncer l’ecoansietat

La inauguració de l’Aula de Salut 2023 es va fer a la Casa de l'Energia