Esteu aquí

La pineda de Can Camins, camí de ser inclosa a la Xarxa Natura 2000

TEMES: Urbà

El Tribunal Suprem dóna la raó a l'Ajuntament del Prat i obliga la Generalitat a incloure la pineda a la llista de llocs d'importància comunitària

divendres, 26 octubre, 2012 - 16:34

La secció cinquena de la Sala del contenciós administratiu del Tribunal Suprem, en sentència de data 18 d'octubre de 2012, ha donat la raó a l'Ajuntament del Prat i obliga La Generalitat  a incloure la pineda de Can Camins en la seva proposta d'espais LIC (llocs d'importància comunitària). Aquesta proposta és la base sobre la qual la Comissió Europea ha d'establir les àrees de la Xarxa Natura 2000.

El Tribunal considera que la pineda de Can Camins conté suficients valors ambientals (especialment les dunes amb boscos de pi pinyer, hàbitat categoritzat com a prioritari per les directives comunitàries) per a ser inclosa en aquest tipus d'espais i desestima l'opinió de la Generalitat, que considerava que la proximitat a l'aeroport no feia possible aquesta inclusió.

Així doncs, aquest espai ha de ser incorporat en la proposta de la Generalitat per tal què la Unió Europa la incorpori a la Xarxa Europea Natura 2000.

D'aquesta manera, la pineda litoral de Can Camins assoliria la màxima protecció comunitària, el que comportaria una major garantia de preservació de l'espai. A més, la seva inclusió implicaria que les administracions haurien d’adoptar totes les mesures necessàries per garantir la conservació dels hàbitats i per evitar tant el seu deteriorament com les alteracions significatives que afectin les espècies.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 juny, 2019 - 08:00

Autobús especial nocturn a la platja per la revetlla de Sant Joan

El passeig de la platja es tancarà al trànsit

dijous, 20 juny, 2019 - 13:00

El Passeig Marítim del Prat, guardonat als Premis FAD d’Arquitectura

Ha guanyat en la categoria de Ciutat i Paisatge

dijous, 20 juny, 2019 - 11:00

Dilluns 24 de juny, tall d'autobusos a la pl. de la Vila i l'estació

El dilluns 24 de juny, amb motiu del Concert de Sant Joan que se celebrarà a la pl. de la Vila, els autobusos PR1, PR3 i L78 veura...