Esteu aquí

La participació a les eleccions catalanes al Prat ha estat del 42,08 % fins a les 18h

La jornada electoral s’està desenvolupant amb normalitat i fluïdesa fins al moment. Cap col·legi electoral ha obert més tard del previst aquest matí i tots tancaran a les 20 h

diumenge, 14 febrer, 2021 - 18:15

 

La participació al Prat de Llobregat a les eleccions al Parlament de Catalunya ha estat del 42,08 % del cens electoral de la ciutat fins a les 18 h. El cens electoral del Prat està format per un total de 48.650 persones.

Aquesta taxa de participació suposa un descens de 26,41punts respecte a la convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017. En aquella convocatòria, havia votat a aquesta hora el 68,49 % del cens del Prat.

Per a la jornada electoral d’avui, el Prat de Llobregat compta amb 72 meses electorals, distribuïdes en 16 col·legis, adequats amb diverses mesures per garantir que es pugui exercir el dret de vot de forma segura.

La jornada electoral s’està desenvolupant amb normalitat i fluïdesa fins al moment. Cap col·legi electoral ha obert més tard del previst aquest matí i tots tancaran a les 20 h.

Tot i això, es recomana anar a votar abans de les 19 h. Cal recordar que la franja horària de 19 a 20h és aquella en què la Generalitat ha recomanat que puguin exercir el seu dret de vot les persones que tinguin o poguessin tenir la covid per contacte estret amb algun cas positiu (que excepcionalment tindran permís per fer-ho si volen votar presencialment). Per aquesta darrera franja horària, es reparteixen equips de protecció especials a les persones que es troben a les meses electorals.

Els col·legis electorals s’han adequat amb diverses mesures de seguretat, com la instal·lació de mampares entre els membres de les meses i els votants; la presència de responsables sanitaris als locals o la gestió del flux de persones dins i fora d’aquests espais. Per la necessitat de controlar els aforaments, es generen algunes cues a l'exterior dels locals, però que van avançant a un ritme adequat i de forma endreçada, amb el suport del personal dels col·legis electorals. 

També cal recordar que, durant aquesta setmana, s'han fet tests d'antígens a més de 700 persones entre membres de meses i personal municipal involucrat amb la jornada d’avui. Els darrers tests d’urgència s’han fet aquest mateix matí a través d’una ambulancia mòbil.

Si encara heu d’exercir el vostre dret de vot, us recordem els següents consells:

  • Eviteu anar a votar durant les hores punta i no aneu a votar en grup
  • Romangueu el temps just dins dels locals electorals
  • Porteu la papereta preparada des de casa
  • Consulteu on us toca votar (el lloc habitual pot haver canviat per l’adequació dels locals) a https://bit.ly/3cPoJnF

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...
Lluís Tejedor rep el títol de fill adoptiu del Prat de la mà de l'alcalde Lluís Mijoler

divendres, 19 novembre, 2021 - 20:30

Lluís Tejedor rep el títol de fill adoptiu del Prat en un acte celebrat al Teatre L’Artesà

L’actual alcalde del Prat, Lluís Mijoler, li ha lliurat el diploma de fill...