Esteu aquí

La Nostra Cantata

Una cantata creada plenament per l’alumnat de 6è

cantata-2021_la-nostra-cantata_1.jpg

dimecres, 16 juny, 2021 - 12:00

Aquest curs la Cantata s’ha centrat més que mai en viure a l'aula el procés de creació. Alumnes de 6è de primària del Prat han acomiadat la primària amb La Nostra Cantata, creant i/o adaptant ells mateixos el guió, la música, el moviment i la posada en escena. En cada etapa, L'Escola d'Arts en Viu ha acompanyat a les escoles, tant des dels entorns d'aprenentatge com des dels projectes d'Entreinstruments i Teatre del programa Interseccions.

Aquest projecte ha comptat amb la participació d'escoles de primària de la ciutat. Les escoles Joan MaragallJacint VerdaguerRamon Llull i Sant Jaume han enregistrat les seves creacions per tal de poder compartir-les amb tota la ciutat.

 

L'Escola Ramon Llull: diversitat, llibertat i unió

"Hi havia una vegada un zoo on els animals parlaven, ballaven i jugaven..." L'alumnat de 6è A amb la seva cantata El zoo de la diversitat ha reflexionat sobre la inclusió i el respecte per tots/es.

"Avui hem anat a l'escola, i ens hem sentit malament, perquè ens han discriminat i no hem fet res dolent." L'alumnat de 6è B han titulat la seva cantata Units pel món, tot destacant la força de la llibertat i de la unió. Ens han explicat que volen ser lliures per escollir com volen ser i fer allò que els agradi, sense patir ni exercir cap mena de discriminació envers ningú.

L'Escola Jacint Verdaguer: a un pas de la secundària

"Vam començar a P3 i a 6è acabarem, molts amics ens emportem, la primària hem acabat, les competències hem superat, la secundària se'ns emporta..." A l'Escola Jacint Verdaguer hi han participat quatre grups de sisè. S'han agrupat A i B per crear la seva versió de la cançó Tusa i, C i D, han versionat Danza Kuduro. I finalment, han actuat tots junts regalant-nos la coreografia que han creat per A un paso de la luna.

L'Escola Joan Maragall amb "El nostre pas pel Joan Maragall"

"Ara estem a 6è i l'any que ve un any més. A l'Institut estarem, ens separem, però sempre ens recordarem. Aquesta cançó no ha acabat perquè el nostre futur no ha començat..." A l'Escola Joan Maragall els grups de 6è han creat el guió d'aquesta història, que reviu tot el que han viscut en aquesta escola, passant per anècdotes i aprenentatges que els han deixat empremta. Han creat també un tema on uneixen la seva veu amb la dels instruments de música tradicional.

L'Escola Sant Jaume: el valor de l'amistat

"Recordeu, la música neix del silenci..." A l'Escola Sant Jaume, l'amistat ha estat el motor d’inspiració. Cada grup ha creat la seva història de maneres ben diferents, però totes elles s’han centrat en el valor de la cooperació i de l’amistat, a través de somnis, màgia... i molta imaginació. 6è A ha creat L'amistat, la porta a un món màgic i 6è B Buscant a Roman, un viatge sobre l'amistat.

Podeu gaudir de la Cantata que han creat amb il·lusió i enginy aquestes quatre escoles en aquest enllaç

També, a continuació, us compartim el reportatge que el Prat.tv ha realitzat i que il·lustra tot el procés de preparació d'aquesta Cantata. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 11:00

Al Prat recuperem els vincles! En marxa el projecte Nodum

La situació de pandèmia ha afectat de diverses maneres la vida de les persones. Als centres educatius els períodes de confinament i les mesures der...

divendres, 3 desembre, 2021 - 09:30

L'Escola Sona retorna a La Capsa

Primer concert dels combos de L'Escola d'Arts en Viu d'aquest curs 21-22

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...