Esteu aquí

La lliçó inaugural del curs destaca el paper de la ciutadania en la presa de decisions de ciutat

La comunitat educativa es troba en el tradicional acte que dona el tret de sortida al curs escolar

Itziar González, durant la seva ponència.

divendres, 6 setembre, 2019 - 10:45

Com ja és tradició, la lliçó inaugural ha donat el tret de sortida del curs escolar 2019 - 2020. Es tracta d'un acte de celebració i retrobament de tota la comunitat educativa del municipi que, enguany, ha comptat amb la participació d’Itziar González, arquitecta, ex-regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona i activista urbana.  

Vídeo complet de la ponència

González ha desenvolupat una ponència sota el nom de “Espais cooperatius per a la transformació de la ciutat”, en què ha posat el focus en el paper de la ciutadania a l’hora de la pressa de decisions de l’entorn. Podeu mirar la conferència sencera

Prèviament, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha refermat l’aposta de l’Ajuntament per aplegar dins del model educatiu aspectes com la comunitat i la cultura per poder aconseguir una educació de qualitat. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde d'Educació i Cultura, Pilar Eslava, ha assenyalat que el repte de la comunitat educativa és la transformació social, per tal d’avançar com a societat. Prova de la feina que s’està fent, Eslava ha posat com a exemple el programa municipal IntersECCions.  

Reconeixement a alumnat i professorat

Durant l’acte de la Lliçó Inaugural es va fer el tradicional reconeixement al professorat amb 25 anys de docència al Prat, que en aquesta ocasió van ser Guadalupe Blanco Moreno, Irene Grasa Pagès i Carina Pasqual Miquel (Escola Charles Darwin), Esther Uría Alfonso (Institut Salvador Dalí) i José Domingo Barbero Luelmo (Institut Baldiri Guilera). Així mateix, es va reconèixer l’alumnat amb millors qualificacions acadèmiques en l’etapa postobligatòria durant el curs 2018-2019: Carlos Navarrete Llamas (batxillerat a l’Institut Estany de la Ricarda), Alberto Martínez Moral (cicle superior d’Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids a l’Institut l’Illa dels Banyols), Daniel Pérez Ruiz (proves d’accés a la universitat, Institut Salvador Dalí), i Íngrid Malia Escalona (cicle mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria a l’Institut Les Salines).

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 20 octubre, 2020 - 23:45

Augmenten els grups escolars confinats al Prat, però el 94 % segueixen actius presencialment

No hi ha cap centre educatiu tancat a la ciutat

dilluns, 19 octubre, 2020 - 09:45

Arrenquen els projectes d'arts visuals del programa Interseccions

Art contemporani, llum i color, cinema, ràdio i paraula: els eixos temàtics d...

divendres, 16 octubre, 2020 - 13:00

L'Ajuntament reconeix l'alumnat amb les millors qualificacions de postobligatòria del curs passat

A causa de la pandèmia no es va poder fer l'acte com cada any, en el marc de...