Esteu aquí

La Junta Local de Seguretat estableix les prioritats per a aquest any

Reduir els robatoris violents, els accidents de trànsit i els robatoris d’habitatges, a més de continuar disminuint els robatoris a l’interior de vehicles

dijous, 12 abril, 2018 - 12:45

La Junta Local de Seguretat, que aplega representants dels diferents cossos de seguretat que actuen al terme municipal del Prat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil), s’ha reunit avui per fer balanç del grau d’assoliment dels objectius de seguretat a la ciutat durant l’any 2017 i s’han fixat les prioritats per al 2018.  

Situació estable

Els objectius de seguretat que s’havien fixat per a l’any 2017 estaven relacionats amb la millora dels indicadors de robatoris violents, robatoris a l’interior de vehicles, actes de violència i accidentalitat.  En aquest sentit, cal destacar la forta reducció dels robatoris a l’interior de vehicles (-21%), que han passat dels 370 de l’any 2016 als 291 de 2017. A llarg de l’any passat també es van produir 160 robatoris violents, 191 actes violents i 545 accidents de trànsit a la ciutat, indicadors que es mantenen estables respecte a l’any 2016.

Per això, de cara a l’any 2018, la Junta Local de Seguretat s’ha proposat com a prioritats els objectius de seguir millorant alguns d’aquests indicadors, reduint els robatoris violents i els accidents trànsit, a més de continuar amb la disminució dels robatoris a l’interior de vehicles. A aquests objectius, s’hi afegeix la reducció dels robatoris d’habitatges.

Coordinació entre cossos

La Junta Local de Seguretat ha valorat molt positivament la cooperació i coordinació entre els diferents cossos de seguretat de l’Estat. 

La reunió de la Junta Local de Seguretat, que ha tingut lloc a la Casa de la Vila, ha estat presidida per l'alcalde, Lluís Tejedor. Per part de l’Ajuntament  també hi ha assistit el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Joaquim Bartolomé, i l’inspector en cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues.

Per part dels Mossos d’Esquadra hi han participat Manel Josep Hermida, cap de l'Àrea Bàsica Policial del Prat de Llobregat; i Jordi Xirinachs, cap de l'Àrea Bàsica Policial de l'Aeroport. En representació de la Generalitat de Catalunya  hi ha participat Begonya Curto, sotsdirectora de coordinació de la Policia de Catalunya.

Per part de la Policia Nacional s’ha comptat amb la presència de Fernando Agoiz, comissari cap del Servei Operatiu de l’Aeroport; i Emiliano Rubio, comissari en cap de la Comissaria de Cornellà i Baix Llobregat. Per part de la Guàrdia Civil hi han assistit Jordi Verger, comandat a l’aeroport; i José M. Nagore, tinent de la Comandància de Vilanova i la Geltrú. 
El Prat de Llobregat, 12 d’abril de 2018 
 

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 1 octubre, 2022 - 11:00

La Policia local del Prat denuncia els autors d’un vídeo viral que mostra com cometen diverses infraccions greus com la de conducció temerària

Després que el vídeo es compartís a les xarxes socials a principis de...
Presentacio Missio Cohesió Territorial Compromís Metropolità Prat

divendres, 30 setembre, 2022 - 10:15

El Compromís Metropolità 2030 s’ha compromès a reduir a menys del 25% la població de rendes baixes als barris més vulnerables, en l’acte celebrat al Prat

En matèria de cohesió territorial, el pla estratègic s’ha fixat l’objectiu de...
Acte descoberta llamborda Lluís Serra i Giribert

divendres, 16 setembre, 2022 - 10:00

El Prat ret homenatge a l’alcalde de la ciutat afusellat pel franquisme, Lluís Serra i Giribert, amb una ‘Stolperstein’

L’Associació Memòria de Mallorca, que ha encapçalat la iniciativa de crear...