Esteu aquí

La Junta Local de Seguretat constata l’eficàcia de la coordinació entre els diferents cossos policials per prevenir i reduir els delictes

Aquesta coordinació ha permès assolir avenços en els tres principals objectius que es va marcar la junta ara fa un any: la reducció dels robatoris a l’interior de vehicles (-60%), a l’interior d’habitatges (-53%) i l’accidentalitat viària (-36%)

Junta local seguretat 2021

dijous, 22 abril, 2021 - 12:15

La Junta local de Seguretat, que s’ha reunit aquest dimecres 21 d’abril a la tarda, ha constatat l’eficàcia de la coordinació entre els diferents cossos policials per prevenir i reduir les accions delictives a la ciutat.  La Junta, integrada per representants de la Policia local, els Mossos d’Esquadra i els cossos i forces de seguretat de l’Estat, va fer balanç ahir de les dades de seguretat ciutadana a la ciutat de 2020.

En aquesta trobada, celebrada al Saló de Plens de l’Ajuntament del Prat, s’han valorat els avenços assolits en els tres principals objectius que es va marcar la Junta Local de Seguretat de l’any passat. Aquests objectius passaven per la reducció dels robatoris als domicilis, a l’interior de vehicles i també de la disminució de l’accidentalitat.  Gràcies a la coordinació entre cossos policials, especialment de la Policia local amb els Mossos d’Esquadra, s’han reduït d’un 60% el nombre de robatoris a l’interior de vehicles entre 2019 i 2020. En el cas dels robatoris a l’interior a l’habitatges, han baixat d’un 53% en el mateix període i, pel que fa a l’accidentalitat viària, s’ha reduït d’un 36%.

Aquesta tendència a la baixa ja s’havia iniciat abans de l’inici de la pandèmia el març de 2020, si bé el context sanitari i els confinaments que se n’han derivat l’han accentuada encara més.

A més de fer balanç del grau d’assoliment dels objectius establerts en la junta anterior, la reunió d’ahir també va servir per fixar els principals objectius de 2021.  Enguany, seguirà sent prioritari disminuir encara més els robatoris dins dels habitatges, a més de reduir els robatoris amb força.

A la junta d’aquest dimecres, hi han assistit representants dels diferents cossos de seguretat amb presència a la ciutat, que, a més de la Policia local, també inclouen els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. També hi ha assistit l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i el regidor de la Policia local, David Vicioso.

Aquesta també ha estat la primera Junta Local de Seguretat a què ha assistit el nou inspector de la policia local del Prat, Rafael Pino, que s’ha incorporat aquest dimarts al cos després que el passat 13 d’abril es coneguessin els resultats del procés de selecció per cobrir aquesta plaça.  Pino exercia fins ara el càrrec d’inspector en cap de la policia local de Sitges. També hi ha assistit l’actual intendent en cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues, recentment seleccionat per proveir la plaça de cap de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet. Dosaigues continuarà al Prat les properes setmanes per tal de facilitar la incorporació del nou inspector.

 

Altres dades de la memòria de seguretat ciutadana de 2020

La Junta d’ahir també va constar una reducció de baralles, que van caure prop d’un 10% entre 2019 i 2020. En el mateix període, les denúncies per consum de droga van caure també a la meitat. Pel que fa a les detencions efectuades per la policia local, també han disminuït un 27% durant el darrer any.

Així mateix, han baixat a menys de la meitat les denúncies per danys materials derivats d’acte vandàlics entre 2019 i 2020.  Les trucades a la policia per alertar-la de possibles infraccions o delictes han baixat també un 7%.

Després de la Junta de seguretat local d’ahir, la memòria de seguretat ciutadana del Prat de 2020 es compartirà al web municipal. Cal tenir en compte que les dades a què es refereix aquesta memòria es refereixen als fets delictius i infraccions que es cometen dins del nucli urbà. No tenen en compte els fets delictius que succeeixen en infraestructures com l’aeroport i com el port, que, tot i estar ubicades al terme municipal del Prat, tenen una casuística i dinàmiques diferenciades del que constitueix el nucli urbà.

Compartir

Noticies relacionades

Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...
Lluís Tejedor rep el títol de fill adoptiu del Prat de la mà de l'alcalde Lluís Mijoler

divendres, 19 novembre, 2021 - 20:30

Lluís Tejedor rep el títol de fill adoptiu del Prat en un acte celebrat al Teatre L’Artesà

L’actual alcalde del Prat, Lluís Mijoler, li ha lliurat el diploma de fill...
Detall d'una de les plantacions de marihuana desmantellades (Font: policia local del Prat).

dimecres, 17 novembre, 2021 - 19:30

La cooperació entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat permet desmantellar dues plantacions de marihuana en pisos

Una investigació dels cossos policials permet intervenir gairebé tres...