Esteu aquí

La il·luminació led aconsegueix grans estalvis a escoles del Prat

Quatre centres escolars l'han estrenat aquest curs i es preveu un estalvi de 7.600 €/any

Tecnologia led a les escoles.

dijous, 29 setembre, 2016 - 13:00

Quatre escoles del Prat han començat el curs amb il·luminació led, bàsicament a passadissos i vestíbuls. A les escoles Josep Tarradellas, Jaume Balmes, Sant Jaume i Charles Darwin s’han reetirat un total de 514 lluminàries de diferent tipologia i s'han substituït per tecnologia led d’alt rendiment, amb detectors de presència i sensors de llum inclosos en cada lluminària. 

Aquests sensors permeten una encesa o tancada automàtica tenint en compte la llum natural que entra a través de les finestres i fan encara més eficient el sistema. A més, aquesta tecnologia permet programar cada lluminària de manera individual amb un telèfon intel·ligent. 

Un 54% menys de potència

Les làmpades de leds són altament eficients i l’evolució de la tecnologia ha fet abaratir els costos amb un ràpid retorn de la inversió. En aquestes quatre escoles s’ha aconseguit una disminució de potència del 54% respecte de la potència demandada amb la tecnologia anterior. A més, es preveu un estalvi de 42.000 KWh, que és l’equivalent a 7.600 €/any al conjunt de les quatre escoles.

El període de retorn d’aquesta inversió serà d’aproximadament 5 anys. En els propers mesos s’implementarà aquesta tecnologia a quatre centres escolars més de la ciutat.

 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 12:00

Tercera Escola d’Hivern d’Interseccions

Entorn la connexió dels centres educatius amb les famílies i els centres...

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí