Esteu aquí

La Generalitat de Catalunya posa en marxa la Nova línia d'ajuts de suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia de la Covid-19

S'haurà de demanar de manera telemàtica amb un certificat digital o l'idCAT Mòbil

divendres, 12 febrer, 2021 - 13:15

La Generalitat de Catalunya posa en marxa la Nova línia d'ajuts de suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia de la Covid-19 i a mantenir els llocs de treball en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) de les petites empreses, microempreses i cooperatives.

 

Per poder demanar la prestació és necessari tenir un certificat digital o l'idCAT Mòbil.

 

Nova línia d'ajuts de suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia de la Covid-19 i mantenir els llocs de treball en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) de les petites empreses, microempreses i cooperatives.

 

Beneficiaris:  Les petites empreses, microempreses, les cooperatives i autònoms amb treballadors a càrrec amb establiment operatiu a Catalunya i amb treballadors en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) actiu, a data de 31 de gener de 2021.

En concret:

  • Petites empreses: les que ocupen menys de 50 persones i tenen un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supera els 10 milions d’euros.
  • Microempreses: les que ocupen menys de 10 persones i tenen un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supera els 2 milions d’euros.
  • Les cooperatives amb menys de 50 treballadors o socis cooperatius, i un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supera els 10 milions d’euros.

Quantitat de l'ajut:

Ajut de 2.000 euros per treballador en situació d’ERTO actiu, a data 31 de gener de 2021, amb un màxim de 30.000 euros per beneficiari.

Requisits:

  • Tenir treballadors en ERTO actiu a 31 de gener de 2021.
  • Mantenir el mateix número de treballadors a 31 de desembre de 2021, respecte el 31 de desembre de 2020.

En cas d’incompliment per part del beneficiari, es revocarà la subvenció i haurà de reintegrar la totalitat de la subvenció rebuda, més els interessos de demora corresponents.

Per fer el càlcul del número de treballadors, cal tenir en compte el número total de treballadors, independentment del tipus de jornada.

Presentació de sol·licituds: El tràmit per demanar l’ajut s’obrirà dilluns 15 de febrer, i es podrà fer fins al dia 22 de febrer de 2021.

Més informació i tràmits:  https://canalempresa.gencat.cat/ca/detall/article/ajuts-empreses-en-erto

 

Ajuts extraordinaris per a persones autònomes enfront la COVID-19 ( febrer 2021)

El proper dia 19 de febrer s'obrirà un nou registre perquè persones treballadores autònomes s'inscriguin prèviament i puguin optar a una nova convocatòria d'ajuts. Com en la darrera convocatòria les persones que s'inscriguin seran considerades sol·licitants de l'ajut sense que hagin de fer cap altre tipus d'actuació i podran resultar-ne beneficiàries si compleixen els requisits establerts a la corresponent convocatòria.
Beneficiaris: Professionals autònoms que exerceixin una activitat econòmica com a persona física a títol individual, mutualistes, societaris, socis cooperativistes, tots fins a un màxim de 6 persones (titulars inclosos).

Presentació de sol·licituds: Des de les 9 del matí del 19 de febrer fins al 26 de febrer a les 3 de la tarda.

Més informació i tràmits: https://canalempresa.gencat.cat/ca/detall/article/inscripcioprevia_autonoms_2021-00001

 

La presentació de les sol·licituds es farà telemàticament pel Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es podrà trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement, un cop es publiqui la convocatòria en el DOGC.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dilluns, 14 juny, 2021 - 14:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participin hauran d’utilitzar unes bosses gratuïtes per...

dilluns, 14 juny, 2021 - 11:15

Més de 450 estudiants del Prat participen en els 38 tallers d'apropament al mercat laboral

Formen part del “Catàleg d’activitats i serveis educatius” del departament...

divendres, 4 juny, 2021 - 14:15

Campanya especial per fomentar el reciclatge als bars i restaurants de la ciutat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona posa en marxa unes accions especials per...