Esteu aquí

La Fundació Espigoladors rep el Premi Voluntariat 2019 de la Generalitat

L'entitat pratenca es dedica a aprofitar aliments que queden als camps descartats pels pagesos o excedents de la indústria alimentària

Moment de la recollida del premi.

dijous, 5 desembre, 2019 - 11:45

La Fundació Espigoladors, amb seu al nostre municipi, ha rebut el Premi Voluntariat 2019 convocat pel Departament General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat. El guardó, que amb aquesta ja suma 26 edicions, és un reconeixement social i institucional de la tasca de voluntaris i entitats que treballen per crear una societat més equitativa.

El premi d’enguany estava centrat en aquelles iniciatives que, amb feina provinent en gran mesura de persones voluntàries, pomoguessin la diversitat com un aspecte enriquidor. La Fundació Espigoladors ha estat guardonada per la transversalitat inherent en el seu programa de voluntariat: sigui quina sigui la seva edat i gènere, pateixi o no una diversitat funcional, siguin quina sigui la seva realitat social, i sigui d’on sigui; tothom anar a espigolar. És, per tant, una tasca de voluntariat que fomenta la cohesió social, la igualtat i valors que Espigoladors consideren clau tals com la solidaritat, l’esforç i el suport mutu.

Al llarg dels seus cinc anys de recorregut, Espigoladors han comptat amb el suport de 3.000 persones voluntàries, que han aconseguit recuperar més de 800 tones de fruites i verdures. Aquest premi els permet visibilitzar més la tasca que fan aquestes persones des de l’anonimat.

També premiada per Mercabarna

Recentment, la Fundació Espigoladors també va rebre un premi Mercabarna Paco Muñoz en reconeixement a la seva lluita contra el malbaratament alimentari.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...