Esteu aquí

La Fundació Espigoladors rep el Premi Voluntariat 2019 de la Generalitat

L'entitat pratenca es dedica a aprofitar aliments que queden als camps descartats pels pagesos o excedents de la indústria alimentària

Moment de la recollida del premi.

dijous, 5 desembre, 2019 - 11:45

La Fundació Espigoladors, amb seu al nostre municipi, ha rebut el Premi Voluntariat 2019 convocat pel Departament General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat. El guardó, que amb aquesta ja suma 26 edicions, és un reconeixement social i institucional de la tasca de voluntaris i entitats que treballen per crear una societat més equitativa.

El premi d’enguany estava centrat en aquelles iniciatives que, amb feina provinent en gran mesura de persones voluntàries, pomoguessin la diversitat com un aspecte enriquidor. La Fundació Espigoladors ha estat guardonada per la transversalitat inherent en el seu programa de voluntariat: sigui quina sigui la seva edat i gènere, pateixi o no una diversitat funcional, siguin quina sigui la seva realitat social, i sigui d’on sigui; tothom anar a espigolar. És, per tant, una tasca de voluntariat que fomenta la cohesió social, la igualtat i valors que Espigoladors consideren clau tals com la solidaritat, l’esforç i el suport mutu.

Al llarg dels seus cinc anys de recorregut, Espigoladors han comptat amb el suport de 3.000 persones voluntàries, que han aconseguit recuperar més de 800 tones de fruites i verdures. Aquest premi els permet visibilitzar més la tasca que fan aquestes persones des de l’anonimat.

També premiada per Mercabarna

Recentment, la Fundació Espigoladors també va rebre un premi Mercabarna Paco Muñoz en reconeixement a la seva lluita contra el malbaratament alimentari.

Compartir

Noticies relacionades

Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...

dimecres, 27 juliol, 2022 - 13:30

L’oci i la cultura, bandera de l’estiu al barri de Sant Cosme

Totes les activitats comunitàries s’han dut a terme a les places, equipaments...

dimecres, 20 juliol, 2022 - 18:30

L’entitat Orgull Pota Blava tanca el seu cicle d’activitats per l’alliberament LGTBIQ+ amb el Pícnic de colors

El centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit 7 activitats en el marc...