Esteu aquí

La formació professional dual es consolida al Prat

A l'FP Dual, empresa i institut comparteixen la vessant teòrica i la pràctica en la formació de l'alumnat

FP Dual

dimarts, 25 abril, 2017 - 12:30

L'objectiu de la formació professional dual (FP Dual) és apropar el món laboral a les aules fent possible que l’alumnat seleccionat realitzi pràctiques retribuïdes en empreses amb una beca salari o contracte laboral.  

Institut Les Salines

A inicis del curs 2014-15, el departament d’Ensenyament signava el primer acord de conveni amb la companyia Nestlé per oferir les primeres places de FP Dual al Prat. Des d’aleshores, l’Institut Ribera Baixa II va ampliar places amb l'empresa DHL per a l’alumnat de grau superior de Transport i logística i amb el Gremi de Jardineria de Catalunya, Parcs i Jardins de Barcelona, Moix Jardineria i Ambientàlia Gestió Ambiental per al cicle de grau mitjà de Jardineria i floristeria.

En aquests moments, i ja com a Institut Les Salines, el centre ha ampliat aquest curs acords amb les empreses Unilever i Casa Ametller i, de cara al curs proper, començarà a treballar amb Decathlon. A més, acaba de signar convenis amb l’empresa Transnatur i amb l’Associació de Consignataris de Vaixells. En tots dos casos, hi haurà tant alumnat de grau superior de Comerç internacional com de Transport i logística.

Institut Illa dels Banyols

En el cas de l'Institut Illa dels Banyols, les primeres places d'FP Dual van ser per a alumnat de grau superior d'Automatització i robòtica industrial, gràcies a la col·laboració de l'empresa Nissan. Les places es van incrementar per a l’alumnat de grau superior de Manteniment d'instal·lacions tèrmiques i de fluids, amb acord amb l’empresa Gas Natural Fenosa.

Aquest curs, l'institut ha iniciat la col·laboració amb l’empresa Tercat oferint places en dual del cicle de grau superior d’Automatització i robòtica industrial. La novetat de cara al curs vinent, i pel que fa a l’alumnat del cicle de grau mitjà d’Electromecànica de maquinària, és que el centre ha signat conveni amb l’empresa Hune i està acabant de tancar acords per signar amb Transelevación (Timersa).

Preinscripcions i portes obertes

Per poder accedir a la selecció de les vacants d’FP Dual s’ha de fer preinscripció dins el termini establert: del 16 al 24 de maig per als cicles formatius de grau mitjà i del 25 al 31 de maig per als cicles de grau superior. 

Tos dos centres obren les portes per tal que l’alumnat i les famílies puguin visitar-los i rebre informació de com funcionen abans de formalitzar la preinscripció i matrícula. Tota la informació sobre la preinscripció i les portes obertes al següent enllaç.


 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 juliol, 2019 - 13:15

Reempresa es consolida al Prat com un programa referent en la transmissió d’empreses

Des de l’any 2013 s’han atès al Centre de Promoció Econòmica un total 34...

divendres, 19 juliol, 2019 - 10:15

Nova convocatòria d’ajuts de la Generalitat per a l'adquisició d'empreses

Es subvencionarà fins el 50 % de la despesa documentada de compravenda del...