Esteu aquí

"La forma del no olvido" de Marta Mouns, la imatge del desembre

divendres, 22 novembre, 2019 - 17:30

Marta Mouns és una artista nascuda a Barcelona que resideix al Prat, i és l’autora de la imatge  destacada del mes de desembre La forma del no olvido. I és que aquesta imatge  que forma part de la instal·lació que va guanyar la convocatòria de projecte expositivo d’UNZIP al 2015, ens parla d’això, de l’oblit, però d’un oblit incomplet o contradictori, al que aferrem els nostres records en el més profund del nostre ésser i, malgrat l’esforç i de l’horror, ens neguem a deixar volar…

En un parell de línies ens podries explicar ¿Qui és La Marta Mouns?
La Marta Mouns, és una artista culturista enfadada amb el sistema i obsessionada amb regalar esqueixos de plantes a través de l’art.

Ens podries donar alguns detalls del procés de creació i conceptualització de la imatge escollida per ser la destacada del mes en la difusió de La Capsa?
La imatge correspon al projecte La forma del no olvido presentada al Centre d’Art Torre Muntadas. El procés consisteix a buscar un tema que m’inquieta, m’atormenta o em perturba i a partir d’aquí, buscar informació sobre el tema. En aquest cas volia tractar el tema de l’oblit i va arribar a mi la història japonesa de les 1000 gralles de la Sadako Sasaki. L’obra es compon per 356 gralles fetes a mà i repartides per la sala, amb una intenció de què aquestes siguin manipulades per l’espectador.

Quin va ser el primer pensament que et va sorgir quan el David Sánchez et va fer la proposta de col·laborar amb La Capsa?
Wai! Em sembla un bon projecte relacional de ciutat el fet de connectar el món de la música i el món de l’art i donar-nos difusió i suport en paral·lel.

Coneixies La Capsa d’abans? ¿Havies vingut alguna vegada?
Yes. Indie music, restaurant, bucs d’assaig, birres, cap d’any i demás.

Quina és la teva música preferida? Ens podries donar el nom d’alguns discos o bandes que sonen últimament al teu reproductor?
Marcelo Criminal, Las Ligas Menores, Tronco, Cariño, Hinds, La Plata, Yawners, La Estrella de David, Lisasinson, Melenas, Terrier, Las Odio, Monterosa, Ladilla Rusa, The Moldy Peaches, The Tallest Man on Earth, Arcade Fire, Castlebeat, Metronomy, Smashing Pumpkins, Dinosaur Jr., Sonic Youth i tot el que això implica.

Si et demanéssim relacionar la teva imatge amb una cançó o un estil de música, quin seria? (Ha de ser fàcil! No volem donar-li al coco!)
Feel the Pain – Dinosaur Jr.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 25 octubre, 2021 - 09:00

Prospecció arqueològica a l’aparcament entre l’Església de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament

La intervenció es durà a terme el proper dimarts 26, de 8 a 20 h
Som natura 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

Reconeguts artistes expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través de la cançó i el videoclip Som natura!

La iniciativa està impulsada per l’activista cultural Lluís Marrassé,...

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...