Esteu aquí

La fira de Festa Major funcionarà 3 hores sense soroll ni llums pels infants amb hipersensibilitat sensorial

Es tracta d’una prova pilot acordada amb les entitats de firaires i la taula d’accessibilitat, que segueix la recomanació emesa pel Parlament de Catalunya

dimecres, 18 setembre, 2019 - 10:15

La fira de Festa Major funcionarà sense música, sirenes ni llums el proper dilluns, 30 de setembre, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre. Es tracta d’una prova pilot, acordada amb les entitats de firaires, i en la qual ha participat també la taula d’accessibilitat local, que mira d’afavorir la inclusió d’aquells infants que tenen hipersensibilitat auditiva i sensorial i amb trastorns de l’espectre autista.

Aquesta iniciativa s’alinea amb el que ja es practica en altres altres ciutats. També dóna compliment al que va recomanar la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya el juliol passat, quan va aprovar una ressolució instant les entitats locals i comarcals a facilitar que les persones amb hipersensibilitat puguin “participar en condicions idònies en les festes populars o en les fires d’atraccions”, treballant per exemple perquè “a les fires s’hi reservin unes hores sense estímuls acústics”.

Per què a la tarda?

La franja horària triada, el dilluns de Festa Major a la tarda, mira de facilitar que aquelles persones, i especialment infants, que no acudirien a la fira perquè els resulten molestos els sorolls, hi puguin accedir en les condicions de màxima igualtat possibles. En aquest sentit, s’ha triat una franja horària en la qual els infants amb hipersensibilitat comparteixin l’espai amb altres persones. D’aquesta forma, es mira de fomentar la convivència entre persones diverses i la sensibilització vers aquesta diversitat.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 22 gener, 2020 - 14:45

Enquesta telefònica sobre les condicions de vida al Prat

Encarregades per l'Observatori Social de l'Ajuntament

dimarts, 21 gener, 2020 - 13:00

En marxa els cursos d’hivern per a entitats

Formacions sobre el certificat digital, com obtenir subvencions municipals o ...

dimarts, 21 gener, 2020 - 12:45

Èxit de participació de la celebració de l’any nou xinès

És la primera vegada que es fa al Prat