Esteu aquí

La Festa Major es prepara adaptada a la pandèmia

Ajuntament i entitats treballem en una Festa Major diferent, ajustada a les recomanacions sanitàries i que descobrirem la primera setmana de setembre

 piromusical_festa_major.jpg

dimecres, 28 juliol, 2021 - 10:30

Aquest mes de juliol ha estat un temps de recuperació de l'espai públic per a les activitats culturals, organitzades per entitats de la ciutat i per l'Ajuntament. Ha estat un mes d'acostumar-nos a conviure amb aquests temps de pandèmia, posant les condicions exigides per les autoritats sanitàries per a la creació d'entorns de seguretat personal i col·lectiva de les activitats culturals.

La darrera setmana de juliol, abans de començar les vacances d'estiu, acostumem a desvetllar les propostes que tindrem per la nostra Festa Major que, tradicionalment, se celebra al voltant del darrer cap de setmana de setembre.

La pandèmia i la conseqüent crisi sanitària fan que això no sigui possible fer-ho en aquests moments i que continuem treballant fins els primers dies de setembre en un model de festa adequat i adaptat a la situació sanitària del moment de celebració de la Festa Major.

Des de fa setmanes, grups i entitats de la ciutat i l'ajuntmanet treballem plegats amb l'objectiu d'organitzar una Festa Major segura, que recuperi l'espai públic amb activitats culturals, lúdiques i esportives que no suposin cap risc ni per a la ciutadania, ni pels artistes, ni per a les persones de les entitats que hi participen i les que hi treballen darrera la festa perquè tot sigui possible.

Per aquests motius es prepara una Festa Major amb una programació distribuïda per la ciutat, sense utilitzar els espais habituals, evitant les aglomeracions i les circulacions de persones i altres situacions que puguin generar riscos per a la salut de les persones. Tots els espais tindran aforaments limitats i caldrà fer reserva prèvia de l'entrada. Seran recintes perimetrats, amb control d'accés i on el públic estarà assegut i amb la distància recomanada per les autoritats sanitàries.

Tot i que la situació és atípica, la Festa Major comptarà amb les esperades activitats de cultura popular i tradicional, amb la presència dels gegants, els grups de foc, les colles dansaires i els castellers, així com els actes clàssics com ara el pregó a l'Ajuntament, les activitats esportives o els castells de focs artificials, també distribuits per la ciutat. També gaudirem d'una variada programació d'espectacles d'arts en viu (teatre, música, familiars, circ, humor...) i exposicions,  amb una destacada presència d'artistes de la ciutat i de l'escena catalana.

A la tornada de les vacances farem pública la programació i totes les informacions necessàries al web de Festa Major

Bon estiu!!!

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...
Centric_Albert_galceran_xerrada_òpera_2

dimecres, 12 gener, 2022 - 13:45

Aquest any, descobrim la clàssica al Cèntric

Seguint amb la seva aposta per difondre la música clàssica i l’òpera, l...

dimarts, 11 gener, 2022 - 18:30

Vols saber com sonen les reverberacions de diferents espais del Prat?

Endinsa’t en les simulacions d’espais acústics de la ciutat, resultat del...