Esteu aquí

La Fase 2 a les comunitats de veïns i veïnes: què es pot fer i què no?

dilluns, 15 juny, 2020 - 12:45

Amb el canvi de fases de la desescalada del confinament per la COVID-19, a poc a poc es van modificant algunes limitacions per evitar contagis. Ara, amb la Fase 2 continuen algunes recomanacions a l’espera del passi a la Fase 3. 

Quines precaucions cal mantenir als espais comuns i l’espai públic?

Cal seguir sent responsables, amb nosaltres mateixes i amb la resta de persones, perquè ens cuidem per cuidar. La normativa actual, amb la Fase 2, ens indica el següent:

1. Cal mantenir les mesures de prevenció recomanades
•    Preservar la distància de seguretat de 1,5 – 2 metres amb les persones
•    Fer rentat de mans freqüent, amb aigua i sabó durant 30 segons i complementar aquesta higiene amb gel hidroalcohòlic
•    Ventilar sovint els espais
•    Netejar acuradament les zones comunes (sobretot els botons de l’ascensor, interruptors, la porta d’entrada...), rentant-se les mans seguidament amb gel hidroalcohòlic. Cal no coincidir en l’ascensor amb d’altres veïns i veïnes de l’edifici. 
•    Tenir cura de no deixar brossa, objectes ni materials en espais comuns

2. Ja no hi ha franges horàries per sortir al carrer, excepte les persones grans, que tenen preferència entre les 10h i les 12h del matí així com entre les 19h i les 20h del vespre, És recomanable que les persones menors de 70 anys no surtin a les franges horàries de la gent gran, en la mesura del possible, per reduir-los el risc de contagi. 

3. Es poden fer trobades de màxim 15 persones, a l’aire lliure, a les terrasses d’establiments de restauració, al domicili o als espais comuns de l’edifici, mantenint la distància de seguretat de 1,5-2 metres i, en cas que no sigui possible, amb el reforç d’altres mesures de prevenció com les mascaretes i el rentat freqüent de mans.
•    Cal evitar el contacte amb elements comuns, com baranes, bancs...
•    És recomanable evitar visitar les persones vulnerables (majors de 70 anys, persones amb malalties cròniques...)
•    No poden participar de les trobades les persones diagnosticades o amb simptomatologia compatible amb la COVID-19, o les que hi convisquin o en tinguin contacte estret, així com persones que la seva condició clínica no ho permeti.

Quines decisions pot prendre la comunitat de veïns i veïnes?

•    A Catalunya, tot i que es poden fer trobades de màxim 15 persones, encara no està permès fer reunions de persones propietàries o de veïnat fins que finalitzi l’estat d’alarma, d’acord amb el Decret Llei 10/2020. Sí que es poden convocar i dur a terme amb videoconferència o altres mitjans de comunicació, i els acords seran vàlids, però és recomanable tenir present com podran accedir-hi les persones que no tenen accés a recursos tecnològics. D’altra banda, hi ha acords que es poden prendre sense reunió. Si us trobeu en aquesta situació, contacteu amb el Servei de Bon Veïnatge i Convivència.

•    Totes les obres, siguin a l'interior dels habitatges o als espais comuns, es podran realitzar si s'adopten les mesures de seguretat i higiene de general compliment.

On ens hem d'adreçar si tenim dubtes?

Si teniu dubtes sobre la normativa durant la desescalada o si teniu consultes sobre aspectes organitzatius o de convivència, podeu contactar amb el Servei de Bon Veïnatge i Convivència a través del correu electrònic convivencia@elprat.cat.

- Si teniu dubtes sobre la normativa durant la desescalada. Es respondrà a la consulta o se us dirigirà al servei que sigui més convenient. 
- Si teniu consultes sobre aspectes organitzatius o de convivència a la comunitat.
- Si la vostra comunitat ha de prendre un acord i no sabeu com fer-ho mentre no es puguin celebrar reunions de persones propietàries.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Obre La Botiga del Prat, on les persones que reben ajuda alimentària són alhora cogestores del projecte

A més de les vies de subministrament d’aliments tradicionals, es proveeix de...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...