Esteu aquí

La dessalinitzadora entrarà en servei a finals de juliol

L'alcalde del Prat i el conseller de Medi Ambient visiten la instal·lació.

dimarts, 9 juny, 2009 - 10:27

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar; i el gerent d’Aigües Ter Llobregat, Joan Compte, va visitar ahir dilluns la dessalinitzadora del Llobregat, situada al costat de la desembocadura del riu, per veure l’evolució de les proves de funcionament que s’hi estan desenvolupant en les darreres setmanes.
 
Aquesta instal·lació, que entrarà en funcionament a finals de juliol i que serà la més gran d’Europa destinada a l’abastament urbà, podrà produir fins a 60 hm3 d’aigua anuals (uns 200 milions de litres al dia), prop del 17% del consum de l’àmbit metropolità, i donarà servei a 4,5 milions d'habitants. La dessalinitzadora del Llobregat serà la segona que entrarà en servei a Catalunya, després de la de Tordera (la Selva). La seva posada en marxa, afegida a l’activació progressiva de dues dessalinitzadores més, la de Foix (Baix Penedès-Garraf) i la de Tordera 2, juntament amb l’ampliació de l’actual de Tordera, possibilitarà l’aportació progressiva de fins a 200 hm3 d’aigua més de cara al 2015.
 
La propera entrada en funcionament de la dessalinitzadora del Llobregat proporcionarà una major garantia per a l’abastament d’aigua, optimitzant l’acumulada en els embassaments, en funció de la quantitat disponible, el règim de pluges i la planificació hidrològica. A més, permetrà que el sistema Ter Llobregat no depengui exclusivament dels embassaments, fent possible l’inici d’una progressiva recuperació dels cabals del Ter.
 
A més d’incrementar la disponibilitat d’aigua, també n’augmentarà la qualitat i en millorarà el gust, degut a la reducció de la salinitat derivada dels problemes associats a una conca salina com és el la del Llobregat. Les millores incidiran també en un estalvi potencial d’entre 35 i 45 euros l’any per llar en reparació d’electrodomèstics i canonades, en reducció d’energia per escalfar l’aigua, en detergents i suavitzants, i en equips d’osmotització domèstics.
 
El cost total de la nova dessalinitzadora ha estat de 230 milions d’euros, incloent la captació i les connexions amb la xarxa d’abastament, 150 dels quals (el 75% del cost específic de la instal·lació) han estat finançats amb Fons de Cohesió europeus. També hi ha hagut aportacions del Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...