Esteu aquí

La dansa segueix els seus passos a Jardins de la Pau

Continua la pràctica de la dansa a les xarxes socials del centre amb càpsules audiovisuals d’entrevistes, classes i exhibicions d’Electro, Twerk, Tango o Salsa

La Marina i el Fran a l'IGTV de l'Instagram del CC Jardins de la Pau.

divendres, 12 febrer, 2021 - 14:00

La dansa, també anomenada el llenguatge del cos, consisteix en una seqüència de moviments corporals que acompanyen de forma rítmica a la música. És entesa com una expressió d'emocions que a través de moviments aconsegueix comunicar emocions i sentiments. 

A Jardins de la Pau es promou la cultura i pràctica del ball, sent un dels espais de referència en aquest àmbit a la ciutat. Per aquest motiu en els últims mesos s'està treballant per generar nous continguts i formats que s’adaptin al context actual i arribin a totes les persones amb inquietuds sobre aquesta pràctica cultural.

Coneix les Càpsules virtuals de dansa de Jardins de la Pau

Els darrers mesos, el centre ha mantingut el contacte amb les persones col·laboradores i talleristes habituals per pensar noves fórmules de fomentar la pràctica del ball entre la ciutadania. Per aquest motiu s’han plantejat diferents accions virtuals relacionades amb la dansa amb la intenció de connectar i descobrir diferents estils. 

Aquest tipus d'accions es van iniciar al mes de desembre amb una presentació de Marina Tena, la profesora de Twerking amb diferents píndoles virtuals. A través d’aquestes càpsules audiovisuals es donava a conèixer la seva trajectòria professional, una breu història sobre el Twerking i el que representa en l’actualitat, així com una exhibició d’aquest ball. 

Fran Carretero, durant el mes de gener, ens va introduir al món de l’Electro Dance, una dansa urbana originada a França. En Fran porta molts anys practicant aquest tipus de dansa al Centre Cívic Jardins de la Pau, als seus inicis amb el grup anomenat “Electro Hope”, després continua la seva trajectòria de forma independent. A banda, també han realitzat com a grup, assajos oberts pels infants i joves per promoure aquest tipus de ball al barri.

Les propostes de càpsules virtuals per aquest trimestre d'hivern, s’estan treballant amb col·laboradors com el Miguel i l’Eva, que són els talleristes de Tango, o la Marciel, qui exerceix de professora de Salsa des de fa molts anys a Jardins i la coreògrafa Raquel Vázquez, veïna del Prat. 

Gràcies a aquestes accions virtuals, s’aconsegueix donar visibilitat a les persones que promouen aquesta pràctica cultural a la ciutat, al mateix temps que facilita l’accés a tothom a descobrir diferents estils de dansa que s’acullen a Jardins de la Pau. 

Durant el mes de febrer es presenten les següents càpsules de Tango realitzades per l’Eva i en Miguel que ens ensenyaran els passos bàsics d’aquesta dansa originària d’Argentina perquè es pugui practicar des de casa. Uns dies després, es realitzarà una retransmissió en directe per connectar amb totes aquelles persones que tinguin ganes de practicar en un entorn virtual.  Podeu trobar tota la informació a la web o les xarxes socials del Centre Cívic (Instagram i Facebook)

 

Càpsules de Dansa

Media Root

Compartir

Noticies relacionades

centric_diàlegs_xesus fraga

dimecres, 25 maig, 2022 - 12:00

Finalitza el cicle Diàlegs del Cèntric

De febrer a maig, han passat pel Cèntric diferents veus dels àmbits del...

dimarts, 24 maig, 2022 - 17:00

Camins Orgànics: una mirada poètica de l'adolescència

El projecte Camins Orgànics posa el punt i final a un curs de treball amb una...

dimarts, 24 maig, 2022 - 09:00

Claus per gaudir de la lectura a casa: aprofitar cada moment, buscar espais tranquils i fer propostes lectores motivadores

El passat 9 de maig van compartir-se estratègies i reflexions adreçades a les...