Esteu aquí

La Cooperativa Agrícola del Prat participa per primera vegada a la fira Alimentaria per defensar la pagesia i els productes que conrea com la carxofa

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, es van aproximar ahir a l'activitat de la Cooperativa Agrícola del Prat i van poder conèixer de primera mà els productes que conrea, com la Carxofa Prat. Per part de l'Ajuntament, va visitar l'estand de la cooperativa a la fira el tinent d’alcalde d’Acció Ambiental, Quim Bartolomé.

dimarts, 5 abril, 2022 - 11:30

La Cooperativa Agrícola del Prat participa des d’ahir i fins dijous vinent, 7 d’abril a la Fira Alimentaria, per defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conrea. La Carxofa Prat és la protagonista de la presència de la Cooperativa a la fira, remarcant el seu sabor únic, la seva qualitat i frescor i el fet de ser conreada al costat de Barcelona. La fira se celebra al recinte de Fira de Barcelona a la Gran Via.

Durant la jornada d'ahir, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, es van aproximar a l'activitat de la Cooperativa Agrícola del Prat i van poder conèixer de primera mà els productes que conrea, com la Carxofa Prat. Per part de l'Ajuntament del Prat , va visitar l'estand de la cooperativa a la fira el tinent d’alcaldia d’Acció Ambiental, Quim Bartolomé. Quim Bartolomé va destacar la coincidència d'aquest estand de la Cooperativa a la fira Alimentaria amb la celebració de les diferents activitats de les Festes de la Carxofa a l'aire lliure, com la Carxofada del Prat celebrada el diumenge passat, on van participar prop d'un miler de persones tot i la pluja, o l'Escarxofa&Jazz, que tindrà lloc el proper 10 d'abri i que oferirà un maridatge d'arròs amb carxofes acompanyat d'espectacles musicals. 

Per a la Cooperativa Agrícola del Prat, ser presents en un certamen com aquest significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any. Aquests productes demostren que “Més Km0, impossible”, el lema amb què la Cooperativa Agrícola del Prat participa a la fira Alimentaria, un missatge carregat de valors relacionats amb la  sostenibilitat, la defensa del territori i l’aposta per la qualitat.

La Cooperativa Agrícola participa a la fira Alimentaria, també coincidint amb les Festes de la Carxofa, amb què es reivindica el producte emblemàtic d’un Parc Agrari que és una garantia d’alimentació sostenible i font de benestar i riquesa. Cap producte es conrea i es cull més a prop de la Fira Alimentaria que la Carxofa Prat i les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Des de la Cooperativa Agrícola es treballa per destacar la qualitat de la Carxofa Prat, varietat blanca de Tudela, com a producte de referència a la restauració de Barcelona.

Activitats a l’estand de la Cooperativa Agrícola del Prat

Durant el transcurs de la fira, a l’estand de la Cooperativa Agrícola es podrà gaudir de showcookings amb pagesos i professionals de la restauració que elaboraran en directe plats amb Carxofa Prat com a ingredient principal. Els showcookings es fan de dilluns a dijous a les 12 h del migdia i s’ofereixen tastets de degustació amb productes de proximitat.

Els participants dels showcookings per dies són els següents:

 

Dilluns

Cuinera Lola Martín (Lola's Brunch) i Agusti Garcia (president Cooperativa)

Dimarts

Monica Escudero (El Comidista) Xavi Oliva (Vicepresident Cooperativa)

Dimecres

Max Colombo (Xemei) i Xavi Oliva (Vicepresident Cooperativa)

Dijous

Albert Mendiola (Marimorena) i Marcel Tort (Pagès Cooperativa)

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...

divendres, 24 novembre, 2023 - 08:30

La Doctora Gemma Tribó, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2023

El guardó, que enguany s’entrega a títol pòstum, es lliura en el marc de la...