Esteu aquí

La cooperació entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat permet desmantellar dues plantacions de marihuana en pisos

Una investigació dels cossos policials permet intervenir gairebé tres centenars de plantes de marihuana

Detall d'una de les plantacions de marihuana desmantellades (Font: policia local del Prat).

dimecres, 17 novembre, 2021 - 19:30

Una operació dels Mossos d’Esquadra i la policia local del Prat va permetre desmantellar dues plantacions de marihuana en pisos de la ciutat i detenir, l’11 de novembre,  dues dones i dos homes de 55, 30, 25 i 22 de anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Prat de Llobregat, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric. L’operació, fruit d’una investigació dels dos cossos policials, va permetre intervenir gairebé tres centenars de plantes de marihuana.

La investigació es va iniciar arran d'un enfrontament el 30 de juny d’enguany entre persones que es dediquen al cultiu i al tràfic de substàncies estupefaents al Prat de Llobregat. Resultat de les indagacions realitzades pels investigadors, l’11 de novembre de 2021 i sota la tutela del Jutjat de primera instància i Instrucció núm. 3 del Prat de Llobregat, es van fer dues entrades i perquisicions a dos domicilis del barri de Sant Cosme. Fruit dels escorcolls es van comissar un total de 298 plantes de cànnabis i es va poder comprovar que els residents tenien diverses habitacions dedicades al cultiu de marihuana i que havien modificat i alterat greument la xarxa elèctrica i que feien així un important frau del consum.

Per tot això els investigadors van detenir les quatre persones residents als dos domicilis pels delictes contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

A més, cal destacar que en un dels domicilis escorcollats es van localitzar sis menors d’edat, que compartien espai amb gran quantitat de substància estupefaent.

Finalment, es va desmantellar tota la instal·lació emprada en el cultiu de la marihuana i els operaris de l’empresa elèctrica subministradora van eliminar les connexions fraudulentes dels dos domicilis. És important destacar el perill inherent d’aquestes instal·lacions fraudulentes, atès que existeixen antecedents d’incendis produïts en els darrers anys a la mateixa població i que afecten a la seguretat col·lectiva de les persones que  viuen en els edificis.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...

dijous, 10 novembre, 2022 - 13:45

Desactivat el pla d’emergències per risc químic, després de l’extinció de l’incendi a la depuradora

L’Agència Catalana de l’Aigua no ha observat afectacions sobre l’aigua del...