Esteu aquí

La Comissió del Prat Solidari s’obre a la participació a nous actors de la comunitat

El Prat Solidari és un òrgan de participació ciutadana de les entitats de l'àmbit de la cooperació internacional, la justícia global i els drets humans, un espai per establir les accions a desenvolupar i donar resposta a les situacions d'emergència que es presenten. La cooperació al desenvolupament amb els paisos més empobrits, per arribar a l'assoliment dels ODS l'any 2020, és un dels objectius prioritaris d'aquesta comissió.

dijous, 18 febrer, 2021 - 10:30

El passat dijous 17 de febrer, i en format virtual, va tenir lloc el consell de participació de la Comissió El Prat Solidari, en la qual, a més a més de les entitats i representats polítics que la integren, van participar les directores de l’Institut Escola Pepa Colomer i l’Institut Baldiri Guilera.

Un dels punts de l’ordre del dia va ser explicar el projecte pilot d’aprenentatge per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que amb l’impuls i suport de l’Ajuntament,  s’està implementant a tots dos centres docents, per incorporar l’enfocament de justícia global, pau i drets humans al propi currículum com a la filosofia del centre i a tota la seva comunitat educativa, tant professorat, com alumnat i famílies.

La participació de representats dels centres docents al consell permet incrementar el coneixement mutu entre entitats i comunitat educativa i trobar noves vies de relació i complicitat,  per  a que les persones més joves s’apropin i participin activament, en temes justícia, global, pau i drets humans ara, per arribar a tenir una ciutadania crítica i implicada en la justícia global i també aportin el relleu generacional a les entitats, que tant es necessita.

Un altre punt a destacar és la voluntat d’incentivar la participació activa i real de les entitats de cooperació, en la definició de les polítiques de cooperació del municipi i en les accions de sensibilització i formació per a la cooperació al desenvolupament que es fan a la ciutat.  En aquest sentit la pròpia comissió inicia un procés d’anàlisi i elaboració de noves propostes,   per a les Jornades del Prat Solidari,  que enguany passaran a fer-se  al mes d’octubre.

El consell comptarà a partir d’ara amb dinou entitats, després de la incorporació ahir de la Fundació Cívica Esperanzah.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 novembre, 2023 - 11:45

El Praticipa està de celebració: per molts anys, potablaves!

El joc participatiu de la Mostra d’Entitats posarà a prova a infants i...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...