Esteu aquí

La Comissió del Prat Solidari s’obre a la participació a nous actors de la comunitat

El Prat Solidari és un òrgan de participació ciutadana de les entitats de l'àmbit de la cooperació internacional, la justícia global i els drets humans, un espai per establir les accions a desenvolupar i donar resposta a les situacions d'emergència que es presenten. La cooperació al desenvolupament amb els paisos més empobrits, per arribar a l'assoliment dels ODS l'any 2020, és un dels objectius prioritaris d'aquesta comissió.

dijous, 18 febrer, 2021 - 10:30

El passat dijous 17 de febrer, i en format virtual, va tenir lloc el consell de participació de la Comissió El Prat Solidari, en la qual, a més a més de les entitats i representats polítics que la integren, van participar les directores de l’Institut Escola Pepa Colomer i l’Institut Baldiri Guilera.

Un dels punts de l’ordre del dia va ser explicar el projecte pilot d’aprenentatge per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que amb l’impuls i suport de l’Ajuntament,  s’està implementant a tots dos centres docents, per incorporar l’enfocament de justícia global, pau i drets humans al propi currículum com a la filosofia del centre i a tota la seva comunitat educativa, tant professorat, com alumnat i famílies.

La participació de representats dels centres docents al consell permet incrementar el coneixement mutu entre entitats i comunitat educativa i trobar noves vies de relació i complicitat,  per  a que les persones més joves s’apropin i participin activament, en temes justícia, global, pau i drets humans ara, per arribar a tenir una ciutadania crítica i implicada en la justícia global i també aportin el relleu generacional a les entitats, que tant es necessita.

Un altre punt a destacar és la voluntat d’incentivar la participació activa i real de les entitats de cooperació, en la definició de les polítiques de cooperació del municipi i en les accions de sensibilització i formació per a la cooperació al desenvolupament que es fan a la ciutat.  En aquest sentit la pròpia comissió inicia un procés d’anàlisi i elaboració de noves propostes,   per a les Jornades del Prat Solidari,  que enguany passaran a fer-se  al mes d’octubre.

El consell comptarà a partir d’ara amb dinou entitats, després de la incorporació ahir de la Fundació Cívica Esperanzah.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...