Esteu aquí

La climatologia ha fet augmentar aquest any les molèsties per mosquits

La situació millorarà amb el canvi de temps previst per als propers dies

dilluns, 21 setembre, 2020 - 13:00

La climatologia enguany s’ha caracteritzat per pluges continuades i altes temperatures, la qual cosa ha ocasionat la proliferació de mosquits. Durant el dia d’avui, a més, s’espera més precipitacions i tempestes, i les temperatures continuaran altes previsiblement. Per aquest motiu, hi haurà molèsties. La situació millorarà amb el canvi de temps, durant el cap de setmana i la setmana vinent.

Recordem les actuacions que es fan a nivell municipal i comarcal a través del Conveni del Servei de control de mosquits, la quota anual aprovada per l'Ajuntament del Prat aquest 2020 ha estat de 19.777,57 euros.  Fa un temps publicàvem una notícia explicativa, les dades de la qual refresquem a continuació. 

Actuacions durant l'any 2019

Les actuacions contemplaren el nucli urbà i les zones naturals del Delta. Durant l'any passat, l’extensió més gran de les superfícies tractades va correspondre a les zones naturals i rurals del Prat. Tot seguit es van situar les zones urbanes, amb 9.965 intervencions amb larvicides als embornals. I es van atendre un total de 42 denúncies ciutadanes. La quota corresponent a l'any 2019 va ser  també de 19.777,57 euros.

Des de casa podem col·laborar 

Pluges i calor és la combinació idònia perquè criïn els mosquits. La ciutadania pot fer molt per evitar la proliferació de mosquits, eliminant els focus de cria, com recipients a l'exterior que acumulin aigua, per poca quantitat que sigui.

Enllaços interessants:

 

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 octubre, 2020 - 15:00

La Biblioteca Antonio Martín modifica serveis i horaris

Seguim actius i connectats per a oferir cultura de proximitat

divendres, 30 octubre, 2020 - 14:30

Entren en vigor noves mesures per reduir els contagis de COVID-19

De divendres a diumenge no es pot sortir del Prat, tret de casos...

divendres, 30 octubre, 2020 - 14:30

Se suspèn l'activitat presencial al Ribera i la pràctica cultural continua en línia

Les restriccions estaran vigents fins al pròxim 13 de novembre