Esteu aquí

La ciutat reestrena dos espais públics

El mes d'abril, a més de les tan esperades pluges, també ha dut la inauguració de la reforma de dos importants espais públics.

dimecres, 1 maig, 2002 - 02:00

Zona verde de la Granja

El 14 d'abril es va inaugurar la zona verda de la Granja. Entre les obres més importants, cal destacar l'enderroc dels locals comercials de planta baixa i l'antiga estació transformadora, que s'ha reubicat fora de la plaça. L'enderroc d'aquestes edificacions ha suposat l'obertura d'una nova perspectiva de l'espai de la Granja cap a la resta de la ciutat. Així, s'ha pretès facilitar no solament la comunicació visual, sinó també la peatonal.

Un altre element destacable ha estat la col·locació d'una font de forma esfèrica dissenyada per la ceramista Carme Massana i que fa esment dels pollastres de la raça Prat que es criaven a l'antiga granja avícola que hi havia en aquest indret. Els colors de les peces de ceràmica de la font fan esment dels colors dels "potablava".

També s'ha habilitat amb pintura una filera d¡aparcament en bateria a la carretera de l'Aviació. Les obres també han servit per incorporar nous serveis, com la fibra òptica, i substituir els que ja estaven obsolets, a més de la renovació del clavegueram. Ara, aquesta zona verda compta amb espai per a l'oci i el descans, en la zona infantil de joc dels quals els infants poden divertir-se.

Pel que fa a la vegetació, s'han conservat els pins existents i s'han plantat freixes de fulla petita i xicrandes.

Plaça dels Pirineus

Quant al barri de Sant Jordi-Ribera Baixa, no fa gaire ha viscut una nova inauguració, la de la reurbanització de la plaça dels Pirineus, celebrada el 21 d'abril. Abans de la inauguració, es va realitzar una acció cívica amb participació veïnal consistent en una plantació d'arbusts. Quant a les obres de millora, es pot destacar la supressió del carrer d'accés als blocs d'habitatges de la plaça, que s'ha incorporat a l'espai d'oci, encara que es permet el pas restringit als vehicles per a càrrega i descàrrega, guals i serveis.

D'altra banda, s'ha modificat lleugerament l'alineació del carrer de la Serra del Cadí, a fi d'acollir una filera d'aparcament de vehicles en bateria. També s'ha limitat el pas de vehicles davant dels edificis amb pivots. S'ha de destacar la plantació de nous arbres, en substitució dels que s'havien malmès, així com altres de nous, a més de diversa vegetació. En total, el nombre final d'arbres ara és superior al que hi havia abans. Tampoc no hem d'oblidar que s'hi ha instal·lat un espai per a jocs infantils, bancs i papereres.

Núria Pedrals

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...