Esteu aquí

La ciutat, connectada amb carrils bici als polígons industrials

TEMES: Urbà

3,2 km de carrils que arriben al Mas Blau I i II, al Pratenc, a la ZAL i a l'aeroport

dimarts, 5 maig, 2015 - 12:10

L'Ajuntament del Prat ha completat la construcció de carrils bici que connecten el nucli urbà amb les principals zones d'activitat econòmica del municipi. En total, aquests carrils sumen 3.251 metres i per a la seva construcció s'ha comptat amb una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
 
Els tres projectes completats són els següents:
        
Carril bici d’enllaç entre la Carretera de l’Aviació i la zona aeroportuària (per la zona del parc Nou i l'hangar d'Iberia)

-  Carril bici d’accés als parcs de negocis Mas Blau I i Mas Blau II, des de l'av. de l'Onze de Setembre

-  Carril al polígon Pratenc, a través del pont del Pratenc i que connecta amb els carrils bici de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port. Aquesta connexió va entrar en servei el 30 d'abril passat.

Amb aquests carrils bici fins als centres de treball es pretén col·laborar en la reducció de les emissions contaminants, tenint present la reducció determinada a les Directrius Nacionals de Mobilitat i les recomanacions de la Convenció Catalana del Canvi Climàtic. S’ha estimat que el nombre de tones de CO2 que s’estalvien amb la construcció d’aquests carrils és de 660 l’any.

En aquestes zones d'activitat econòmica hi treballen més de 30.000 persones, algunes de les quals tenen problemes per accedir-hi en transport públic en funció del punt de destinació i de l'horari. La possibilitat d'arribar-hi en bicicleta de manera còmoda i segura suposa una bona alternativa no només al transport públic, sinó també al vehicle privat.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 agost, 2019 - 09:15

Els dies 7, 8, 11 i 12 es farà tractament fitosanitari d'arbrat urbà

Les operacions es duran a terme en horari nocturn i l'objectiu és eliminar...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

Nova tongada d'asfaltatge de carrers durant l'estiu

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament asfaltarà diversos trams de carrers a la ciutat, que durant els treballs quedaran tallats al trànsit: · Del dim...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

L'Ajuntament instal·la dues taules per jugar a escacs al carrer

Properament col·locarà tres taules de ping-pong