Esteu aquí

La ciutadania del delta considera prioritari conservar el Parc Agrari

Durant el debat ciutadà sobre el Pla director urbanístic metropolità celebrat al Prat

Aspecte de la reunió de debat celebrada al Cèntric. (Foto: AMB)

dimarts, 15 octubre, 2019 - 14:00

El 8 d'octubre es va celebrar al Prat el segon debat ciutadà del procés participatiu del Pla director urbanístic metropolità (PDU), corresponent a l'àmbit del delta del Llobregat.

El Cèntric va acollir la sessió, en la qual van participar 66 persones residents a diferents municipis, a més de representants institucionals i tècnics. 

A la sessió de treball per taules es van tractar cinc temàtiques: infraestructura verda, cohesió social i habitatge, mobilitat, desenvolupament econòmic i social, i cicle de matèria i energia.

- Infraestructura verda: els participants van defensar la connexió dels espais verds i oberts, entre si i amb les zones urbanes. Van fer especial èmfasi en el Parc Agrari com a element ecològic potencial del territori per avançar cap a un sistema alimentari metropolità i consolidar la producció de proximitat. Es va apostar per la conservació dels espais naturals i agraris davant la forta pressió urbana.

- Cohesió social i habitatge: es va posar el focus en la necessitat d'habitatge assequible, la demanda d'habitatge públic de lloguer i la rehabilitació del parc d'habitatges com a necessitats primordials del PDU. Els participants van defensar una metròpolis formada per diverses centralitats i "fer ciutats per viure-hi, treballar-hi i comprar-hi". Finalment, es va recollir la demanda de frenar determinats plans urbanístics municipals que aposten per creixements urbans excessius.

- Mobilitat: els assistents van defensar una mobilitat en xarxa i no radial, és a dir, una connexió entre els municipis sense haver de passar per Barcelona. També es va apostar per altres sistemes de mobilitat sostenible i especialment per la millora del transport públic i la xarxa de metro "seguint l'exemple del Prat, Cornellà o l'Hospitalet".

- Desenvolupament econòmic i social: es va defensar la diversificació de l'economia i el comerç de proximitat en detriment dels grans centres comercials. També es va exposar la necessitat de regeneració dels polígons industrials.

- Cicle de matèria i energia: es va proposar elaborar el PDU metropolità tenint molt present la situació actual d'emergència climàtica, amb la millora en la recollida i el tractament de l'aigua com un dels elements més importants a considerar.

Aquest ha estat el segon i últim debat del procés participatiu al Baix Llobregat. El proper debat es farà a l'àmbit del Vallès Occidental i se celebrarà a Cerdanyola del Vallès el pròxim 29 d'octubre.  

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...