Esteu aquí

La Casa de l’Energia impulsa un servei de rehabilitació d’edificis veïnals

El nou equipament acompanya i assessora la ciutadania amb l’objectiu de fomentar l’estalvi energètic, aconseguint una menor demanda d’energia, i la millora estructural dels habitatges i comunitats, aconseguint major confortabilitat.

Rehabilitació energètica

dimecres, 10 febrer, 2021 - 10:30

La Casa de l’Energia, posada en marxa al gener, ofereix una sèrie de serveis adreçats a la ciutadania, comerços i empreses. Els objectius són: estalvi energètic i reduir la factura elèctrica així com mantenir el compromís en la lluita contra el canvi climàtic. Entre aquests serveis, hi destacada la posada en marxa del projecte de rehabilitació energètica d’edificis veïnals.

Rehabilitació d’edificis, sense haver de pagar més

El procediment és senzill: es fa una proposta per rehabilitar energèticament cada edifici, millorant el seu confort i el consum energètic. Aquestes dues accions es fan a través de l’anàlisi dels consums i amb una proposta concreta de rehabilitació. Es baixa la factura energètica i aquesta rebaixa es destina a les obres de rehabilitació energètica de la finca. Un cop s’ha rehabilitat energèticament, i després d’amortitzar la rehabilitació, es passa a pagar menys, i a més a més, s’ha millorat el confort i l’eficiència de la cada llar.

D’altra banda, l’equip tècnic també informa i assessora sobre les mesures més sostenibles i materials més adients per tal de convertir aquestes instal·lacions en espais amb temperatures confortables, així com per construir l’aïllament necessari per baixar la demanda d’energia, especialment en aquelles finques amb més antiguitat.

Ajuts i subvencions

A més a més, la Casa de l’Energia, en coordinació amb Prat Espais, també dona suport en la cerca i tramitació d’ajuts i crèdits procedents d’organismes públics, com ara els ajuts PREE, per subvencionar i finançar aquelles intervencions que tinguin com a objectiu la millora energètica dels edificis o les desgravacions al IBI  per apostar per l’autoconsum. Un exemple d’aquestes actuacions serien: la instal·lació de noves finestres, plaques solars, millores de murs, cobertes, etc.

Empreses i sector terciari, dins del projecte

Per últim, cal destacar les accions previstes amb empreses del sector de la rehabilitació a través de formacions sobre els materials més innovadors i eficients del mercat.

Tot plegat, forma part de l’estratègia global de l’Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic, més després de l’aprovació de la Declaració d’Emergència Climàtica de la nostra ciutat el passat 9 de setembre del 2020.  

Per contactar amb la Casa de l’Energia cal demanar cita prèvia per telèfon o enviar un correu electrònic a casaenergia@elprat.cat.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 novembre, 2023 - 10:00

La VI jornada de Logística posa la mobilitat sostenible en el centre del debat

L’acte, celebrat al Centre de Promoció Econòmica, aplega una seixantena d...