Esteu aquí

La campanya #tocateles clou amb un gran èxit de participació

Unes 250 persones han col·laborat a les dues sessions fotogràfiques

Fotografia del 21 d'octubre

dilluns, 6 novembre, 2017 - 09:00

El dissabte 21 d’octubre va tenir lloc la Tarda de Festa (fotos), acte central del cicle d’activitats dels dies mundials per la salut mamària i la prevenció del càncer de mama. Una de les propostes va ser el photocall #tocateles, segona part de la convocatòria feta el passat 7 de setembre, les fotografies de les quals es poden veure a l’exposició virtual i al vídeo.

Unes 250 persones van participar de les dues crides ciutadanes, sent tot un èxit de convocatòria, participació i repercussió mediàtica (reportatge elprattv i Informatius TV3). Els Serveis municipals de Salut Pública i Consum han apostat enguany per una imatge innovadora, artística i impactant per sensibilitzar sobre la importància de la salut mamària i la prevenció del càncer de mama, mitjançant la campanya “Toca-te-les” (#Tocateles). Reportatge elprattv en col.laboració amb la fotògrafa i artista local Nuria Oreja.

La imatge gràfica de la campanya es basa en les fotos de més d’un centenar de persones que es palpen els pits, majoritàriament dones, que contemplen una àmplia diversitat de formes corporals i en què no s’identifica el seu rostre. Totes elles van respondre a la crida ciutadana que va llançar l’Ajuntament per participar en la sessió fotogràfica del passat 7 de setembre (vídeo elprattv ). La campanya vol referir-se a la necessitat de l’autoexploració mamària i del coneixement del propi cos, com a forma de cura de la salut. Tot i això, la campanya remarca que l’autoexploració mamària és recomanable, però mai pot substituir les recomanacions mèdiques, protocols i proves diagnòstiques establertes per a la detecció precoç.

Cicle d’activitats

Les activitats del cicle s'han fet en col·laboració amb la Junta Local de l’AECC Catalunya contra el Càncer i altres entitats. El 19 i 21 d’octubre es va il·luminar de rosa la façana de la Casa de la Vila i de la torre de l’Aigua de la pl. de Catalunya. Entre les activitats organitzades es destaquen la taula rodona: “He tingut càncer, i ara què?”, en què es va poder escoltar el testimoni de mares que han alletat els seus nadons en el procés de tractament de càncer, a més de diverses expertes en el tema. L’acte es va fer a l’Equipament Cívic del Delta del Llobregat el dijous, 26 d’octubre. Un grup de pratenques també va efectuar una visita guiada a la Unitat Funcional de Mama de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), el passat 24 d’octubre.

La importància de les mamografies a partir dels 50 anys

El càncer de mama és el més freqüent entre les dones i el risc de patir-ne augmenta amb l’edat, especialment a partir dels 50 anys. La seva prevenció i detecció precoç és clau, perquè, com més aviat es detecti, més opcions i menys agressives es poden oferir per tractar-lo (cirurgia conservadora en lloc de mastectomia, per exemple). El programa de cribatge, consistent en fer mamografies cada dos anys i adreçat a dones d’entre 50 i 69 anys, augmenta les possibilitats de curació dels càncers detectats precoçment i pot disminuir la mortalitat per aquest tumor entre un 25% i un 35%. Gràcies a la prevenció, en els últims anys, la taxa de mortalitat per càncer de mama ha disminuït a raó d’un 2,6% anual, segons dades de la Generalitat de Catalunya corresponents a l’any 2016.

Compartir

Noticies relacionades

Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

dimecres, 22 juny, 2022 - 12:30

El grup “L’art de cuidar” descobreix la història de les dones de la Barcelona rebel

El passat mes de febrer es va crear “L’art de cuidar”. Un grup de dones que va sorgir d’un espai ...

dimarts, 21 juny, 2022 - 09:30

Benestar animal durant les festes i revetlles

Compartim alguns consells i precaucions a tenir en compte per garantir el...