Esteu aquí

La campanya "Al Prat, menys residus" visita les escoles de la ciutat

Aquesta campanya es desenvolupa des de l'Ajuntament del Prat amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Residus i la Fundació La Caixa.

dimecres, 15 març, 2006 - 09:38

Durant aquest any, l'exposició Menys residus és més vida visitarà tots els centres docents del Prat. Aquesta exposició vol donar a conèixer la problemàtica actual que suposa la generació massiva de residus i explicar de manera senzilla com l'adquisició de petits hàbits pot ajudar a solucionar el problema.

La prevenció de residus municipals es treballa amb els alumnes mitjançant el joc del consum responsable en el qual simulen una compra en un supermercat. Cada producte el poden comprar triant diferents embalatges; per exemple poden comprar les pomes a granel o posades dins una safata de porex i embolicades amb plàstic. Si ets un consumidor responsable compraràs les pomes a granel, ja que és l'opció que no genera residus.

Amb aquest joc aprenen a triar els productes amb menys embalatges i els més respectuosos amb el medi ambient. A més, es recorda que sempre que es va a comprar no s'ha de sortir amb les mans buides. Tenir el senzill hàbit d'agafar el carretó o el cistell d'anar a comprar o la bossa de roba del pa afavoreix la reducció de l'ús de bosses de plàstic d'un sòl ús i fomenta la prevenció dels residus municipals.

En el següent document (Pdf) us podeu descarregar un cartell amb consells per generar menys residus.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...