Esteu aquí

La Borsa de lloguer ja ha aconseguit 135 contractes

El seu objectiu és proporcionar més seguretat als propietaris / es i preus més assequibles als llogaters / es.

dijous, 29 juliol, 2010 - 11:43

L'empresa municipal d'habitatge i aparcament, Prat Espais, s'encarrega de la gestió de la Borsa d'habitatge de lloguer per tal d'incrementar l'oferta de pisos al Prat. La Borsa, fruit d'un conveni entre Ajuntament i Generalitat, ha permès que ja s'hagin signat 135 contractes de lloguer repartits per tota la ciutat. Això ha suposat l'allotjament de més de 305 persones, la majoria menors de 35 anys.

Avantatges per al propietari/a
En ocasions, els propietaris / es decideixen no llogar els seus habitatges per por de impagaments de la renda o possibles desperfectes. Per això la Borsa de lloguer els concedeix un sistema de cobertura dels possibles impagaments dels llogaters, que a data d'avui no ha estat necessari utilitzar en cap cas, i una assegurança multirisc que permeti la reparació dels danys ocasionats.

També poden demanar ajudes, fins a un màxim de 6.000 euros, per fer obres d'adequació de l'habitatge si posteriorment es lloga a través d'aquest servei.

Preus més assequibles
Els inquilins i inquilines, d'altra banda, poden accedir a habitatges amb cèdula d'habitabilitat vigent, amb preus més assequibles i amb un contracte sense clàusules abusives.

Per poder pagar la renda mensual poden demanar, si compleixen els requisits exigits, la Renda Bàsica d'Emancipació, en el cas de joves entre 22 i 30 anys, o la Prestació per al pagament del lloguer, totes elles tramitades per Prat Espais.

La mediació, eina principal
La característica principal d'aquest servei, sense cost per les parts, és la mediació. Amb això s'aconsegueix conciliar els interessos de les persones propietàries i inquilines, quan es produeixen les diferències que poden aparèixer en qualsevol relació contractual.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...